Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogometni vikend obsoteljskega in kozjanskega podmladka


vratarPodmladki nogometnih klubov Obsotelja in Kozjanskega igrajo v različnih nivojih tekmovanja pod okriljem Medobčinske nogometne zveze Celje. Kako so se odrezali minuli vikend, preverite v spodnjem pregledu rezultatov.

MLADINCI
V 2. slovenski mladinski ligi – vzhod (2. SML) nastopa mladinska selekcija DNŠ MU Šentjur. V 7. krogu so gostovali v Brežicah. Za vodstvo Šentjurčanov v prvem polčasu je poskrbel Adel Kamberović, ki je zadel v 30. minuti. Brežičani so izenačili po uri igre, ko je vratarja Davida Sitarja premagal Nino Najvirt. Rezultat se do konca srečanja ni spremenil, kljub temu da je glavni sodnik srečanja Nemanja Arnautović v 80. minuti domačemu igralcu Valentinu Štruclu pokazal drugi rumeni karton

V Medobčinski mladinski ligi (MML CMC) so mladinci NK GIC Gradnje Rogaška Slatina gostovali na Vranskem, kjer so visoko premagali domačine. Pri zmagi z 9:1 je bil strelsko najbolj razpoložen Matjaž Kidrič s štirimi goli. Dva zadetka je dodal Aleš Grošič, enkrat pa so bili uspešni Robert Verbek, Marko Krsnik in Žiga Jančič. Za častni zadetek Vranskega je poskrbel Aleš Lapuh.

Brežice – MU Šentjur 1:1 (0:1) (2. SML)

Kamberović (39′); Najvirt (60′)
Izključen: Štrucl (80′ – Brežice)
Zapisnik

KIV Vransko – GIC Gradnje Rogaška 1:9 (0:6) (MML CMC)

Verbek (25′), Kidrič (27′, 37′, 41′, 85′), Krsnik (34′), Goršič (43′, 65′), Jančič (72′); Lapuh (73′)
Zapisnik

Rezultati in lestvica 2. SML – vzhod
Rezultati in lestvica MML CMC
Skupna lestvica 2. SML in 2. SKL

KADETI
Šentjurski kadeti so v 2. slovenski kadetski ligi – vzhod (2. SKL – vzhod) visoko izgubili v Brežicah. Za hrbtom Davorja Kukoviča je končalo devet žog. Trikrat je zadel Mitja Lovrinović, dvakrat Matej Lovrinović, en gol pa so dodali Rok Baznik, Miha Kržan, Benjamin Jan Jurman in Admir Kadušič.

V 5. krogu Medobčinske kadetske lige je bil na sporedu lokalni derbi med kadeti Trgovine Jager Šmarje pri Jelšah in Odred Kozje. Kozjani so se v šmarskem športnem parku veselili prve letošnje zmage v tem tekmovanju. Za rezultat je bilo ključnih sedem minut prvega polčasa. Od 29. do 37. minute sta po lepih akcijah zadela Žiga Strnad, ki je bil uspešen dvakrat, in Tomaž Vah. Šmarčani so v drugem polčasu poskušali spremeniti izid, a se mreži nista več zatresli. Drugo srečanje MKL med Šoštanjem in Mozirjem je bilo prestavljeno na 7. oktober.

Brežice – MU Šentjur 9:0 (6:0) (2. SKL)

Lovrinović Ma. (4′, 5′), Lovrinović Mi. (18′, 23′, 24′), Baznik (39′), Kržan (42′), Jurman (68′), Kadušič (76′)
Zapisnik

Trgovine Jager Šmarje pri Jelšah – Odred Kozje 0:3 (0:3) (MKL)
Strnad (29′, 32′), Vah (36′)
Zapisnik

Rezultati in lestvica 2. SKL – vzhod
Rezultati in lestvica MKL

STAREJŠI DEČKI

Zmaga, poraz in neodločen rezultat je izkupiček klubov Obsotelja in Kozjanskega v 1. ligi starejših dečkov. MU Šentjur je z zadetki Luke Kopinška in Sebastjana Tuhtarja, ki je bil uspešen dvakrat, doma premagal Krško. Slatinčani so doma remizirali s Šmartnim. Po prvem polčasu so vodili z zadetkom Alena Kuraja. Končni izid je postavil Dejan Blaževič, ki je nespretno posredoval pred svojim golom in žogo potisnil v lastno mrežo. Selekcija starejših dečkov NK Trgovine Jager Šmarje pri Jelšah je doma visoko izgubila s selekcijo Simer Šampiona. Celjani so bili boljši z 9:1. Edini zadetek za Šmarčane je dosegel Miha Žaberl.

Lokalni derbi med selekcijama Imenega in Mons Claudiusa bo v 2. ligi starejših dečkov odigran danes.

MU Šentjur – Krško 3:1 (0:0) (1. LSD)
Kopinšek (46′), Tuhtar (54′, 58′); Kraševec (62′)
Zapisnik

GIC Gradnje Rogaška – Šmartno 1928 1:1 (1:0) (1. LSD)
Kuraj (8′); Blaževič (47′ – ag)
Zapisnik

Trgovine Jager Šmarje pri Jelšah – Simer Šampion 1:9 (0:5) (1. LSD)
Žaberl (61′); Gojzdnik (5′, 14′), Resanović (19′), Bukšek (22′), Gabršek (24′, 43′), Zorič (39′), Dovjak (53′), Adamič (69′)
Zapisnik

Rezultati in lestvica 1. LSD
Rezultati in lestvica 2. LSD

MLAJŠI DEČKI
Selekcije mlajših dečkov Šentjurja, Šmarja in Rogaške igrajo v 1. ligi mlajših dečkov, rogaški Mons Claudiusa pa v 3. ligi mlajših dečkov.

Rezultati 5. kroga:
Trgovine Jager Šmarje pri Jelšah – GIC Gradnje Rogaška 4:1, 4:2, 5:0, 0:0
Krško – MU Šentjur 0:3, 4:0, 10:0, 0:0
Zreče – Mons Claudius 3:3

Rezultati, lestvica, zapisniki (1. LMD)

Rezultati, lestvica, zapisniki (3. LMD)

Pregled pripravil Marko Kovačevič
* Slika je simbolična