Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gledališka sezona 2009/10 v Rogaški Slatini


GLEDALIŠKI ABONMA  

  1. Paula Vogel: MAMA NI ENA SAMA, drama

Mestno gledališče Ptuj

 

Režija: Matjaž Latin

Igrajo: Nataša Tič Ralijan, Barbara Vidovič, Primož Ekart

Premiera: 30. 3. 2009

 

Poletje: 40 stopinj Celzija. Sredi New Yorka živi zanimiva družina, ki se spopada s problemom staršestva. Dve ženski Anna in Ruth ter gej Peter skušajo dajati videz srečne družinske skupnosti. Toda noseča Anna mora miriti svojo ljubosumno partnerko Ruth pred Petrom. Peter si želi, da bi kljub vsem predsodkom izgledali kot “normalna” družina, zato je treba nekoga odseliti. To so namišljeni otroci, s katerimi Ruth in Anna veliko igrata. Tukaj se pričenja zgodba tragikomično zapletati. Konec je zato nepričakovan, nihče ne more uiti lastni naravi …

 

  1. Desa Muck, Jure Ivanušič: BOŽIČNI VEČER, komična srhljivka

Gledališče Koper

 

Režija: Katja Pegan

Igrajo: Desa Muck, Vojko Belšak, Ajda Toman, Žiga Saksida, Jaša Jamnik

Premiera: 16. 5. 2008

 

Komedija in tudi tragedija strasti, groze, laži in spletk, nam dokazuje, da v tem življenju ni nič tako, kot je videti. V podeželski vili Marthe, ekscentrične in zapite angleške igralske legende, se zapleta in razpleta zgodba med Martho in njenim zaročencem Tomom, mladim, bolestno ambicioznim ameriškim režiserjem, ter njeno zagrenjeno posvojenko Lauro. Toplina in ljubeznivo vzdušje božičnega večera, ki ga praznuje ta patološka družinica, sta zgolj navidezna. V ozadju se skrivajo travme in globoko medsebojno sovraštvo in prva izbira, kako razrešiti težavne odnose, je smrt vsaj enega izmed njih. Kakšna je druga možna izbira, kdo v resnici drži s kom, kdo želi koga spraviti s sveta in komu to uspe, in nenazadnje, kdo je v resnici kdo, izvemo šele na koncu.

 

  1. Woody Allen: BOG, komedija

Šentjakobsko gledališče Ljubljana

 

Priredba in režija: Gašper Tič

Igrajo: Boris Car, Srečko Kermavner, Tjaša Valentinčič, Dragan Remškar, Mario Dragojević, Saša Hodnik, Rok Bohinc, Ana Urbanc, Jaka Žilavec, Jerica Majerhold Ostrovršnik, Mateja Zelič, Mišo Mičić, Karin Zakrajšek, Aljaž Godec, Sara Lucu, Marko Skok

Zbor: Ana Arh, Neja Brglez, Sanja Gregorčič, Svetlana Jandrič, Maša Kavčič, Maša Tkavc, Ana Urbanc, Gaja Višnar, Mateja Zelič

Premiera: 13. 3. 2008

Nagradi: najboljša predstva Čufarjevih dnevov 2008 po izboru strokovne žirije, Matiček za najboljšega igralca na Linhartovem srečanju 2008

 

Ker vemo, da vas težka vprašanja o življenju, smrti, svobodi in še čem vsaj na trenutke preganjajo že v službi, šoli, na cesti, na govorilnih urah, v zakonski postelji, v teatru, smo za vas pripravili seveda druženje na to temo v obliki komedije, dovolj kratke, v kateri boste poleg prej omenjenih srečali še Blanche Dubois iz Tramvaja Poželenje, Zevsa, ameriške velesile, kralja in žensko, ki so jo pred kratkim zaklali. Predstava poteka v živem kontaktu z Woodyjem Allenom, zagotovo pa niste še doživeli tudi, da bi vas grški zbor odpeljal na Broadway in vas vodil skozi Kitajsko, Afriko in Brazilijo. In še znanih in neznanih presenečenj. Naj se zastor dvigne! (Gašper Tič)    

 

  1. Julian Barnes: PREREKANJA, drama

SNG Drama Ljubljana

 

Režija: Boris Cavazza

Igrajo: Bojan Emeršič, Gregor Baković, Barbara Cerar

Premiera: 23. 11. 2007

Nagrada: Boris Cavazza – žlahtni režiser, nagrada žirije na 17. festivalu Dnevi komedije v Celju

 

Stuart, na sveže zaljubljen dolgočasen bančnik, po naključju seznani zaročenko Gillian z najboljšim prijateljem Oliverjem, poklicnim dandyjem. Oliver postane njuna poročna priča in tako nastane ljubezenski trikotnik, poln izdaj, preobratov ter prerekanj. Junaki Prerekanj pripovedujejo vsak svojo plat zgodbe prepričljivo in duhovito, njihova iskrenost in neiskrenost, pa tudi distanca in cinizem, ki ne pozna meja, pa jim daje razsežnosti dramskih oseb sodobnega časa. Časa, ko se v ljubezni lahko zgodi vse, ko je ljubezen lahko karkoli, ko ni pravil, ko so denar in mediji vse, ko sta samostojnost in samota samoumevni. Zato pa ljubezen ni več samoumevna. Pripovedi Barnesovih junakov se križajo, pletejo rebus, ki se počasi, kakor Rubikova kocka, spreminja in sestavlja, v vsakem položaju, z vsakega zornega kota, v vsaki odrski situaciji pa je slika popolnoma drugačna. In potem se kocka spet zavrti.

 

  1. Aco Ilić in Gojmir Lešnjak – Gojc:  JAZ PA TEBI SESTRO!, komedija

T.I.P. Teater

 

Režija: Gojmir Lešnjak – Gojc

Igrajo: Gojmir Lešnjak – Gojc, Alenka Tetičkovič, Dario Varga

Premiera: 6. 2. 2009

 

Režiser predstave, Gojmir Lešnjak – Gojc, je na oder povabil igralca Alenko Tetičkovič in Daria Vargo. Seveda pa na odru ne gre brez  Gojca. Priljubljeni trio bo ob pomoči zdravnika reševal med sosedske odnose, ki nihajo med “sovraštvom” in “ljubeznijo”. Božo in Silvo se zaletita z avtom, ker se noben od njiju ni hotel umakniti s ceste. Znajdeta se v bolnišnici pod nadzorom sestre Pavle, ki jo zdravnik Zlatko kar naprej kliče v svojo pisarno, da ga malce uredi. In tu se začne zgodba o večnih slovenskih temah: zavist, skok čez plot, varanje …

 

  1. Jože Pernarčič: PIAF, EDITH PIAF, glasbena monodrama

Pernarčič&Pernarčič

 

Režija: Tijana Zinajič

Igra in poje: Vesna Pernarčič Žunić

Pianist: Joži Šalej

Premiera: 2004

Nagrada: Vesna Pernarčič – Žunić Borštnikova nagrada za najboljšo igralsko stvaritev leta 2004

 

Zdi se, da je podoba Edith Piaf zacementirana za vse večne čase. Nežno, krhko dekletce, ki jo je ulica oblikovala v presunljivo umetnico, za katero se zdi, kot da se je že rodila s popolnim posluhom in perfektnim glasom. Vendar pa že hiter pregled njene biografije idealno sliko, v kateri je prostora le za madeže, ki so jih Edith storili drugi, za njene pa vedno kar nekako zmanjka prostora, popolnoma spremeni. Številne afere, menjavanje moških kot po tekočem traku, poseganje po alkoholu in mamilih, prometne nesreče, značajska ekscentričnost in problematičnost so le nekatera izmed najočitnejših dejstev, ki njeno zgodbo, v kateri vsekakor velja pregovor, da čas zdravi vse, obarva s konfliktnejšimi toni. Vendar pa je ravno ta, temnejša stran, razlog in hkrati pogoj, ki njeno delo postavlja v sam vrh francoskega in svetovnega šansona.

   OTROŠKI ABONMA 2009/10 

  1. STRAHEC, lutkovna predstava

Mestno gledališče Ptuj

 Dobrodušni ter tudi malce debelušni Strahec je zavandral na kmetijo v dobri nameri, da bo nekoga prestrašil. Sreča kokoško, ki je tako pogumna, da se Strahca niti malo ne boji. Ona se boji le mačka. In to zato, ker ji bo oskubil vse perje in jo pohrustal. In maček? Tudi ta korenjak se Strahca niti malo ne boji. On se boji kužka. Zakaj? Ker bi ga pogrizel do kosti. In kuža? Tudi ta se čisto nič ne trese, ko spozna slavnega Strahca. Kaj pa otroci? Se ga bodo vsaj oni usmilili ter malo zavpili, ko jih bo skušal prestrašiti? Ali se bodo le smejali?  

  1. ZLATOLASKA IN TRIJE MEDVEDI, lutkovna predstava

Lutkovno gledališče FRU-FRU

 Pravljica o radovedni deklici, ki se izgubi v gozdu in naleti na čedno hiško, ki jo je medvedja družina začasno zapustila, je izredno priljubljena tako pri otrocih kot tudi pri odraslih. Kateri otrok ni radoveden, kaj se dogaja za tujimi vrati? Kateri otrok ne uživa v začasni odsotnosti staršev, ko lahko raziskuje po njihovih skrivnostih? Kateri otrok si ne želi pokukati v svet odraslih? 

  1. SVINJSKI PASTIR, lutkovna predstava

Gledališče Zapik

 Znana Andersenova pravljica o princeski in njenih dvornih damah, o darilih, o užaljenemu princu, vrtnici in slavcu, o prašičkih, poljubčkih in jeznemu kralju … Saj se še spomnite, kajne? 

  1. SNEGULJČICA, lutkovna predstava

Lutkovno gledališče Maribor

 Pripoved nam predstavlja tri igralce, ki tekmujejo za vlogo pripovedovalca zgodbe. Mračno pravljico o hudobni mačehi in lepi pastorki prav pripovedni okvir blaži in z ironično distanco vanjo vstopa smeh. 

  1. RIBA, RACA, RAK, lutkovno-igrana predstava

Mini Teater Ljubljana

 Zgodba pripoveduje o petletni Katki, ki še ne zna izgovoriti črke R, zato jo vrstniki v vrtcu zasmehujejo. Katka verjame, da ji bo račka, ki plava v potoku, pomagala najti ćrko R. Seveda čofne v vodo in se hudo prestraši. Mama jo odnese domov, kjer Katka zaspi in sanja o čudoviti pustolovščini v čarobnem Cvetnem vrtu, kjer se v cvetkah skrivajo črke.  

  1. MEDVEDJE SANJE, igrana predstava

Gledališče KU-KUC

 Si predstavljate kaj vse bi zamudili, če bi prespali najlepši čas v letu? Ne bi okusili slastnih medenjakov, doživeli topline praznikov, okraskov in odvijanja daril. Ne bi plesali okrog drevesca in prižigali iskric …. Vse to je v zimskem spancu prespal medo Gundi, ki bo tokrat skupaj z otroki in Lisico Darinko spoznal prave skrivnosti prazničnih dni. Tako bo ugotovil, da so prazniki lepši kot katerekoli medvedje sanje, zato bo prestavil tudi svoje zimsko spanje.


 Po vsaki predstavi vas mladi prostovoljci vabijo v prostore Kulturnega centra Rogaška Slatina na brezplačne tematsko obarvane delavnice.

 

 

VPIS V GLEDALIŠKI IN OTROŠKI ABONMA

Dosedanji abonenti boste svoj abonmajski sedež lahko obnovili od ponedeljka, 31. avgusta, do sobote, 5. septembra 2009.

Abonenti, ki želite zamenjati abonmajski sedež, lahko to storite v ponedeljek, 7. septembra 2009.

Novi abonenti ste vabljeni k vpisu od torka, 8. septembra, do sobote, 12. septembra 2009.

 Abonmaje lahko vpišete osebno na Zavodu za kulturo Rogaška Slatina, Celjska cesta 3a, 3250 Rogaška Slatina ali po telefonskih številkah 03 818 24 67 in 041 392 112, in sicer od ponedeljka do petka med 8. in 17. uro ter v soboto med 8. in 12. uro. 

Predstave gledališkega abonmaja bodo na sporedu praviloma ob sredah, ob 19.30, otroške predstave pa si boste lahko ogledali ob sobotah, ob 10. uri.

Obveščamo vas, da si izjemoma pridržujemo pravico do spremembe dneva izvedbe ter pravico do spremembe programa.

 

CENE ABONMAJA IN VSTOPNIC

*        Gledališki abonma (6 predstav)
REDNI ABONENTI
takojšnje plačilo66 EUR plačilo v dveh obrokih70 EUR posamezna vstopnica15 EUR
DIJAKI, ŠTUDENTI, UPOKOJENCI
takojšnje plačilo60 EUR plačilo v dveh obrokih64 EUR posamezna vstopnica13 EUR
*         Otroški abonma (6 predstav)
takojšnje plačilo20 EUR plačilo v dveh obrokih24 EUR posamezna vstopnica5 EUR
Plačilo v dveh obrokih: prvi obrok poravnate do prve abonmajske predstave, drugega do 1. 12. 2009. Plačilo preko TRR: 0130 6300 0000 119, sklic: 00 2009-10, namen: plačilo abonmaja

 Ugodnosti za imetnike gledališkega abonmaja

• 10 odstotkov nižja cena vstopnic za ostale predstave v organizaciji Zavoda za kulturo Rogaška Slatina,

• ob nakupu filmskega abonmaja[1] 10 odstotkov nižja cena gledališkega abonmaja,

• ugodnost za družine (ob nakupu treh gledaliških abonmajev, prejmete brezplačni otroški abonma),

• posamezni popusti pri sponzorjih abonmaja (Grenki List Management, Grand hotel Donat, Hotel Slatina, Roletarstvo Povalej, Banka Celje,  Restavracija in picerija Attems, Frizerski salon Olga Lah, Central Cafe, PODOBA, Konti, Pizzeria la Gondola, Cvetličarna Hermina Krivec, Reklame Kojterer, Frizerski salon PRI MINKI – Šmarje pri Jelšah itn.).

 Darilo za imetnike otroškega abonmajaPo vsaki predstavi vas mladi prostovoljci, dijaki Šolskega centra Rogaška Slatina ter mladi iz MC Slatna, vabijo v prostore Kulturnega centra Rogaška Slatina na brezplačne tematsko obarvane delavnice.  Posebno darilo za vse imetnike abonmaja

Za presenečenje, katerega pa seveda ne smemo izdati, boste izvedeli na prvi abonmajski predstavi.

 Darilni bon Ščepec kulture

Podarite svojim najdražjim darilni bon za abonma ali ostale prireditve.


[1] KINO ROGAŠKA, Tobija Medved s.p., tel.: 03 819 00 48, 041 714 903

Filmski abonma vključuje 6 kino predstav, predstave bodo praviloma ob četrtkih, ob 19. uri, cena je 21 EUR.