Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zaključna faza gradnje Doma krajanov in gasilcev na Sladki Gori


gd sladka goraV torek, 18. avgusta, se je pričela zadnja faza v izgradnji Doma gasilcev in krajanov na Sladki Gori. V načrtu Občine Šmarje pri Jelšah je, da se projekt zaključi v prihodnjem letu.

Občina Šmarje pri Jelšah je bila pri projektu, o katerem so pogostokrat razpravljali tudi na sejah Občinskega sveta, uspešna pri pridobivanju sofinancerskih sredstev. Za sofinanciranje zaključka investicije so pridobili EU sredstva na Ministrstvu za kmetijstvo za razvoj podeželja v višini 243.000 evrov. “Razliko do pogodbene vrednosti 460.000 EUR pa bomo zagotovili iz občinskega proračuna. S temi sredstvi bomo dokončali dvorano in spremljajoče prostore, gasilski del objekta pa bomo uredili z lastnimi sredstvi v letu 2010,” so v izjavi za javnost in vabilu na priložnostno prireditev ob začetku zaključnih del zapisali na občini.

Za izvajalca zaključnih del je bilo izbrano podjetje GIC gradnje d.o.o., iz Rogaške Slatine. Podpisane pogodbe sta si obe strani predali v torek, ob priložnostnem dogodku na Sladki Gori.

t: mK, f: Arhiv lokalnega časopisa Cirkus