Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nesrečne pol ure na Kozjanskem


neurje_kozjanskoDanašnje neurje je povzročilo precej preglavic na območju Kozjanskega. Prostovoljna gasilska društva so v dobre pol ure posredovala pri petih nesrečah.

Ob 12.28 je zaradi udara strele zagorela stanovanjska hiša v naselju Krivica v občini Šentjur. Posredovali so gasilci PGD Šentjur, Slivnica, Dobje in Lesično-Pilštanj-Zagorje.

Ob 12.38 so gasilci PGD Kozje črpali meteorno vodo, ki je zaradi obilnih padavin zalila kletne prostore zdravstvenega doma v Kozjem.

Ob 12.51 se je podrlo drevo, ki je padlo čez cesto v naselju Trebče v Bistrici ob Sotli. Odstranili so ga gasilci PGD Bistrica ob Sotli.

Ob 12.53 je prav tako zaradi udara strele izbruhnil požar na ostrešju počitniške hiše velikosti 8×5 metrov v Vonarjah. Na kraj dogodka so bili napoteni gasilci PGD Pristava pri Mestinju, Podčetrtek in Imeno ter pogasili požar, ki je uničil ostrešje in lesen strop v pritličju obekta.

Ob 13.07 je na Zdraviliški cesti v Podčetrtku meteorna voda zalila približno 100 kvadratnih metrov kletnih prostorov Aparthotela Pirc. Z izčrpavanjem vode in brisanjem tal so posredovali gasilci PGD Podčetrtek