Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mladi Šentjurčani pozdravili morje


Sentjur morjeDruštvo prijateljev mladine Šentjur je zaključilo projekt Pozdrav morju, ki ga je sofinancirala Občina Šentjur.

Izvajanje projekta je potekalo v času šolskih počitnic v juliju in avgustu. Njegov namen je bil, da otroci aktivno preživijo dan na morju, da se družijo s prijatelji, da spoznajo nove prijatelje, da spoznajo lepote slovenskega primorja, da se kopajo, plavajo, učijo plavanja, se igrajo in zabavajo. Nekateri otroci so bili samo z društvom na morju saj se recesija in trenutno stanje družin pozna tudi pri otrocih. Minimalni prispevek enodnevnega izleta je bil 7 €, za otroke, ki so bili na vseh izletih, pa je bil četrti brezplačen.

sentjur morje
 
Najmlajši udeleženec izleta je bil pet mesečni dojenček, najstarejša babica pa nekaj čez šestdeset. Največ je bilo osnovnošolske mladine, nekaj srednješolske in malo predšolske s starši. Kot je v poročilu zapisala predsednica društva Stanka Kodrnja, so enodnevni izleti postali hit šentjurskega poletja, saj so se pridružili otroci in starši s Planine, Gorice pri Slivnici in Ponikve.

Otroke in njihove starše, babice in dedke so štirikrat odpeljali na morje; dvakrat v Fieso in dvakrat v Simonov zaliv. Vreme jim je bilo vedno naklonjeno, saj jih je spremljalo toplo sonce in prijetna osvežilna morska voda.

Prostovoljke DPM Šentjur so skrbele za otroke, ki so se udeležili izleta brez staršev. Kljub veliki odgovornosti, na izletih ni bilo težav, saj so bili otroci ubogljivi in so se držali dogovorov.

Sentjur morje

t/f: Stanka Kodrnja, DPM Šentjur, mK