Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Eden oz. dva meseca do pričetka košarkarskih tekmovanj


 

Košarkarska zveza Slovenije je pred dobrim mesecem dni v Rogaški Slatini izvedla žreb ligaških košarkarskih tekmovanj. 

Šentjurski prvoligaš bo v 1. krogu prihajajoče sezone lige UPC, ki bo 10. oktobra, gostoval na Polzeli. Prva tekma v Hruševcu bo bržkone med tednom, saj bo v Šentjur prišel udeleženec lige NLB iz Domžal. Tudi naslednji gostovanji bosta lokalno obarvani, saj bodo Šentjurčani v 3. krogu gostovali v laških Treh lilijah, v 4. krogu pa v Šoštanju. 

Ekipa Rogaške bo v 1. krogu 1. B lige, ki se bo pričela istega dne kot liga UPC, gostila lanskega UPC-ligaša in konkurenta v kvalifikacijah za to ligo – Postojno.  

V soboto, 10. oktobra, se bo pričelo tudi tekmovanje v 2. SKL – vzhod, kjer sodeluje KK Terme Olimia Podčetrtek. Tistega dne bodo v  gostili mlado ekipo Olimpije, teden dni kasneje pa bodo potovali v Ljubljano k Iliriji. 

Žreb za 3. SKL bo šele septembra, znani pa so že tudi pari pokalnega tekmovanja, ki se bo s 1. krogom pričelo čez en mesec.

Novopečeni tretjeligaš ŠD Koši Šentjur bo sezono pričel 11. septembra, ko se bo v 1. krogu pokala Spar, ki se igra na eno tekmo, soočil z ekipo z Vranskega. Boljši iz dvoboja se bo v 2. krogu, ki se bo igral na dve tekmi, sestal z zmagovalci para Koroška : Janče.  

Podčetrčani bodo gostili Logo Grosuplje in se bodo v primeru uspeha pomerili z boljšim iz para Calcit Mavrica : Podbočje.  

Slatinčani se bodo odpravili v Nazarje, nasprotnik zmagovalcev pa je že znan in sicer je to ekipa iz Slovenj Gradca.  

Šentjurski prvoligaš se bo pokalnemu tekmovanju pridružil v 4. krogu, ki bo na sporedu 6. oktobra.  

 

t/f: bR