Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 6. 8. 2018 (padla z balkona in umrla, vozniki pod vplivom alkohola, nezakonito prečkanje meje,…)


Dogodki, ki so jih v minulem tednu, od 30. 7. do 6. 8. 2018 obravnavali policisti Policijske postaje Šmarje pri Jelšah:

PONEDELJEK, 30.7.2018

Tega dne v jutranjem času je policist v Vonarju zaznal osebni avtomobil kateri je nezakonito prečkal državno mejo na mestu kjer to ni dovoljeno. Vonik je sunkovito odpeljal v notranjost R Slovenije. Vozilo je bilo kasneje ustavljeno. Ugotovljeno je bilo da se v vozilu nahajajo štirje državljani Romunije. Osebam je bila na kraju izrečena globa, katero so takoj poravnali.

TOREK, 31.7.2018

Iz OKC so bili policisti obveščeni, da je voznik tujih registrskih tablic na mejnem prehodu Rajnkovec zaradi nepravilnega premika trčil v zapornico na prehodu in jo poškodoval. Na kraju je bila tujcu kršitev predočena na kraju mu je bila zaradi kršitve izdana globa, katero je poravnal na kraju.

V večernem času so bili policisti obveščeni, da je bilo v kraju Mestinje vlomljeno v stanovanjsko hišo v času, ko oškodovanca ni bilo doma. Neznanega storilca je po vsej verjetnopsti pregnala oškodovančeva hči, katera je prišla domov. Ali je uspelo neznacu iz hiše kaj odtujiti še ni zano saj je oškodovani odsoten od doma.

ČETRTEK, 2.8.2018

Tega dne so bili policisti obveščeni od občanke, da se je sodelavec nedostojno in poniževalno vedel do druge sodelavke. Na kraju so bila zbrana obvestila in zaradi ugotovljene kršitve Zakona o javnem redu in miru je bil kršitelju na kraju izdan plačilni nalog. Kršitelj se bo v bodoče moral do sodelavke obnašat bolj spoštljivo.

SOBOTA, 4.8. 2018

Tekom tega dne so bili policisti obveščeni, da je starejše občanka padla z balkona. Na kraju so že bili ekipa nujne medicinske pomoči skupaj z dežurnim zdravnikom. Občanki zdravstveno osebnje ni moglo pomagat kljub reanimaciji na kraju. Na kraju je z zbiranjem obvestil bilo ugotovljeno, da je starejše občanka padla preko ograje balkona na gramozirano dvorišče. Poškodbe so bile tako hude, da je na kraju umrla. Truplo pokojne je bilo odpeljano na sanitarno obdukcijo. O dogodku bodo pisno obvestili dežurnega državnega tožilca v Celju.

V večernem času so bili obveščeni o besednem sporu med sorodniki do katerega je prišlo v Cmereški gorci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je kršitelj kraj že zapustil. Kršitelj je bil izsleden pri bližnjem sosedu in mu je bila kršitev predočena. Zoper njega sledi hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku prekrškovnega organa.

NEDELJA, 5.8. 2018

V večernem času so bili obveščeni od občana, da je voznica osebnega avtomobila v kraju Pristava pri Mestinju sunkovito speljala nakar je izgubila oblast nad vozilom in zapeljala na pločnik in nato trčila v steber javne razsvetljave, katerega je podrla. Pri ogledu je bilo tudi ugotovljeno, da je voznica v času nezgode vozila pod vplivom alkohola. Na kraju ji je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zaradi kršitve Zakona o pravilih v cestnem prometu ji je bil na kraju izdan plačilni nalog.

V preteklem tednu so pri kontroli cestnega prometa ugotovili več voznikov, kateri so motorna vozila v cestnem prometu vozili pod vplivom alkohola. Zaradi tega so jim bila na kraju začasno odvzeta vozniška dovoljenja, na kraju pa jim je bila izrečena tudi globa, katero bodo morali poravnati.