Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Finalistke izbora Miss Slovenije in kmetija Vizjak podpirajo slovensko (foto, video)


Minula sreda je bila na kmetiji Vizjak izjemno dinamična, saj so gostili finalistke izbora Miss Slovenije z lansko zmagovalko Majo Zupan na čelu. Tekom celotnega dne so se mična dekleta seznanila s pretakanjem medu, peko kruha, nabiranjem čilija in številnimi drugimi aktivnostmi na kmetiji. Celodnevno druženje je imelo humanitarno noto, saj so vsi sodelujoči pomagali pri zbiranju denarja za pomoč otrokom Varstveno-delovnega centra Šmarje.

Finalistke za Miss Slovenije v okviru akcije Podpiramo slovensko obiskale tudi kmetijo Vizjak
Dekleta so med drugim spoznavala tudi osnove čebelarstva.
Dekleta so med drugim spoznavala tudi osnove čebelarstva.

Miss Slovenije je projekt, ki zadnja leta v ospredje postavlja Slovenijo, slovenske izdelke, slovensko zgodovino, etnologijo, blagovne znamke … Vizualna lepota je tako le eden od faktorjev za izbor najlepše Slovenke. Kandidatke se morajo spopasti tudi z različnimi oblikami dela in pokazati, iz kakšnega testa so.

15 finalist izbora Miss Slovenije je prav to dokazovalo v sredo na kmetiji Vizjak. Dekleta so bila razdeljena v tri skupine, pri čemer so “Čili frikice” obirale čili in pripravile čili omako, “Čebelice” so se spustile v magičen svet točenja medu, “Ajde” pa so medtem na lastne roke zamesile domače štruce kruha in jih tudi spekle.

Vsi izdelki so bili pripravljeni s srcem, saj so imeli prav posebno nalogo. V večernih urah je na kmetiji Vizjak namreč potekala licitacija, ob čemer so za obiskovalce pripravili darilne pakete z izdelki kmetije Vizjak, s čimer so zbirali denar za VCD Šmarje pri Jelšah. Z njihovo pomočjo bodo tako lahko letos številni otroci odpotovali na morje kot rezultat dobrega sodelovanja.

aig_9283

Ne večer licitacije so tako zbrali 750 €, še vedno pa je na voljo 7 paketov po izklicni ceni 110 €. Dober glas širijo tudi s pomočjo videa, ki je nastal tekom razgibane srede in nagovarja vse, naj prispevajo k slovenskim dobrotam in pomagajo pri tem, da bodo lahko številni otroci letos videli morje. Vsak paket sicer vsebuje rezalno desko VCD Šmarje pri Jelšah, kozarec medu, čili omako, kilogram moke in knjigo Društva Jasa Duša slovenska.

Kandidatke so se z vsemi izzivi pogumno spopadle in izrazile navdušenje nad novimi veščinami, s pomočjo katerih bodo lahko narisale nasmeške na številne otroške obraze. Sam projekt pa podpira tudi Matic Vizjak, ki nam je ob boku z Majo Zupan povedal več o samem dogodku.

Prav tako pa vas vabimo k ogledu fotogalerije, kjer se lahko na lastne oči prepričate, da kandidatke za Miss Slovenije niso od muh.

 
 Foto: Grega Eržen