Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V šmarskem športnem parku gradnja postajališč za avtodome in večjega parkirišča


V prostorih šmarske občine so prejšnji teden podpisali pogodbo o ureditvi postajališča za avtodome z oskrbovalno ploščadjo ter parkirišča za osebna vozila in avtobuse.

Skupno bo urejenih pet postajališč za avtodome in 56 parkirišč za osebna vozila, ki bodo služila tudi za parkiranje in obračanje avtobusov.

Janko Orač in Stanislav Šket
Janko Orač in Stanislav Šket

Lokacija investicije, ki jo bo izvedel samostojni podjetnik Janko Orač, je v športnem parku, v neposredni  bližini načrtovane lokacije zunanjenega kopališča

Celotna naložba bo veljala 217.434 evrov, projekt pa vključuje ureditev podlage, kanalizacije, električnega priključka, ograje, robnikov, asfaltiranje, postavitev oskrbovalnega otoka in elektro stebričkov.

Občina Šmarje pri Jelšah je projekt v sodelovanju z Občino Rogatec prijavila na razpis Razvojne agencije Sotla, ki vodi aktivnosti LAS Obsotelje in Kozjansko. Gre za 1. javni poziv za izbor operacij iz naslova podukrepa »Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost« za izvajanje strategije lokalnega razvoja LAS Obsotelja in Kozjansko v obdobju 2017–2019, sofinancirane iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Skupni projekt nosi naslov »Razvoj zelenega turizma na območju Obsotelja in Kozjanskega«. Celotna vrednost skupnega projekta je 307.909 evrov.  Po izvedenih javnih razpisih v marcu in aprilu sta občini izbrali najugodnejšega izvajalca, ki je za obe občini Janko Orač, s.p.

*druga foto: OŠpJ