V Šentjurju bodo uredili cesto Pešnica-Podgrad; aktualnosti o drugih tekočih projektih

6. 7. 2018 14:32

Na Občini Šentjur so danes podpisali pogodbo za obnovo 845 metrov dolgega odseka lokalne ceste Pešnica–Podgrad.

podpis_diaci_hohnjec_julij_2018Na javnem razpisu je bilo izbrano podjetje Tomgrad d.o.o. iz Podčetrtka, pogodbo z županom mag. Markom Diacijem pa je podpisal direktor, Tomaž Hohnjec. Obnova ceste na odseku od križišča z JP do križišča pri kapelici v Podgradu se tako lahko prične.

Obstoječa cesta je namreč povsem dotrajana in močno poškodovana (razpoke, posedki, udarne jame). Tako bo cesta iz 3 metrov razširjena na 4 metre, celotna voziščna konstrukcija bo utrjena in ustrezno urejena, prav tako kanalizacijski vodi, telekomunikacije ter javna razsvetljava.

Dela naj bi izvajalec izvedel v roku enega leta, pogodbena vrednost pa je dobrih 419.000 evrov (brez DDV).

Občina Šentjur je v letu 2012 pristopila k urejanju te lokalne ceste z ureditvijo mostu preko potoka Pešnica in ceste v dolžini 400 metrov. Most je bil razširjen na primerno širino za srečevanje dveh osebnih vozil in izgradnjo pločnika. Z novo investicijo pa bo občina dodatno poskrbela za boljšo prevoznost in predvsem večjo prometno varnost na tem območju.

Veliko dela na cestah, priprave na gradnjo parkirišča

Ob podpisu pogodbe je župan spomnil še na aktualne investicije v cestno infrastrukturo, ki so precej obsežne. Med največjimi so obnova ceste na Cesti I. celjske čete, ureja se odsek Razbor–Hotunje v KS Dramlje, kjer je predvidena tudi obnova ceste skozi naselje Dramlje, kar pomeni dokončno ureditev središča kraja. Prav tako se vrši obširna obnova ceste Vrbno–Goričica.

Trenutno na državnih cestah urejajo cesto s Planine proti Sevnici, prav tako je v gradnji most čez Voglajno na Cesti Kozjanskega odreda. Predvidena tudi izgradnja pločnika Stopče–Grobelno, trenutno pa usklajujejo projekt za ureditev krožišča pri Aspari.

V ponedeljek se obeta podpis pogodbe z izvajalcem del za izgradnjo parkirišča pri zdravstvenem domu, kjer bodo uredili okoli 130 parkirnih mest.

*foto: Geopedia in Občina Šentjur

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 0,667 seconds.