Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogaški Slatini niz prireditev ob prazniku zaključili s priznanji zaslužnim


Med občinami, ki so po prvi reformi lokalne samouprave konec leta 1994 dobile samostojnost, je bila tudi Rogaška Slatina. Svoj praznik praznujejo ob prazniku sv. Ane, zaščitnice Rogaške Slatine in njenega zdravilišča.

V Kulturnem centru Rogaška Slatina so kot gosta pozdravili Zdravka Počivalška, še vedno ministra za gospodarski razvoj, in rojakinjo mag. Majo Pak, direktorico Slovenske turistične organizacije. Slednja je prisotnim razkrila svežo informacijo, da bo Slovenija v letu 2021 nosilka naziva Evropska gastronomska regija. Počivalšek je Slatinčane pohvalil, da so v prejšnji finančni perspektivi uspeli pridobiti 12,6 milijona evrov dodatnih razvojnih sredstev. Prav tako je namignil, da bi bilo treba zaradi doseganja sinergijskih učinkov treba razmišljati o skupni turistični organizaciji na območju vseh šestih občine šmarske upravne enote.

V daljšem nagovoru se je župan, mag. Branko Kidrič, sprehodil skozi številne pridobitve v zadnjem letu, kakor tudi v mandatnem obdobju. Posebej ponosen je na zlati znak zelene sheme slovenskega turizma, prav tako pa je poudaril pomen vlaganja v gospodarstvo. Rogaška Slatina je po zadnjih podatkih na 17. mestu v državi po indeksu stanja na tem področju, kar je daleč najvišje v zadnjih letih. K izboljšanju položaja bo po jesenskem odprtju prispeval tudi Podjetniški center Vrelec ob Celjski cesti, katerega gradnja gre h koncu.

V svečanem ozračju so podelili tri priznanja občine in dve plaketi.

Prvo priznanje je prejel nekdanji kapetan slatinskih košarkarjev, Željko Jotić,  ki je po zaključku kariere aktiven kot trener mladih košarkaric in košarkarjev

Drugo priznanje je prejel Leopold Korez, dolgoletni športni delavec v nogometu in atletiki.

Kot kolektiv je priznanje prejal tudi Policijska postaja Rogaška Slatina za prispevek k visoki varnostni kulturi.

Prvo plaketo občine je prejel Stanko Fajs, pobudnik bivalne enote Varstveno-delovnega centra Šentjur v Podplatu. Aktiven je tudi podjetniških in kulturnih vodah.

Plaketo je v imenu družinskega podjetja Kovinostrugarstvo Korez prejel Karol Korez, ki je na podjetniško pot stopil leta 1992, sedaj pa zaposluje 35 ljudi. Specializirani so za mehansko obdelavo kovin na visoki kakovostni ravni, njihovi izdelki pa se preko zahtevnih projektov nahajajo na vseh celinah sveta.

Na koncu je v imenu županov šmarske upravne enote spregovoril Franjo Debelak iz Bistrice ob Sotli. V kulturnem delu programa so sodelovali člani Moškega pevskega zbora Rogaška Slatina in plealca Aljaž Planinšek ter Kristina Zvonar, ki sta navdušila prisotne.

bR

flosfest-klik