Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Občini Dobje praznovali ob 20-letnici ustanovitve


V najmanjši občini na našem območju so včeraj praznovali 20 let od sprejetja odloka o ustanovitvi Občine Dobje v Državnem zboru.

dobje_praznik_2018_dvoranaSvečano sejo občinskega sveta so prvič doslej izpeljali v soboto in ne v nedeljo, dvorana tamkajšnjega kulturnega doma pa je bila napolnjena do zadnjega kotička, saj je bilo zasedenih vseh 120 sedežev. Dodajmo, da občina šteje okoli tisoč ljudi.

V svojem nagovoru je župan Franc Leskovšek opisal nekatere pridobitve v zadnjem letu. Tako so posodobili tri ceste v skupni vrednosti četrt milijona evrov, pri čemer so morali traso eno izmed njih prestaviti. Zelo pomembno je bilo lansko sprejetje občinskega prostorskega načrta, ki bo omogočil hitrejšo gradnjo. Na drugi strani so predvsem starejši prebivalci veliko izgubilo z ukinitvijo redne pošte, poleg tega pa v občini ne premorejo niti bankomata. V prihodnje želijo urediti pločnik pri zadružnem domu in obnoviti kulturni dom.

Priznanje župana je prejela uspešna učenka Maruša Tovornik, ki je na različnih državnih tekmovanjih osvojila številna priznanja srebrnega leska.

Pisna priznanja so tokrat podelili tri. Prvo so namenili učiteljici Alojziji Rajh iz Večjega Brda, ki je v zadnjem letu za svoje aktivnosti na področju pevovodstva prejela zlato priznanje Javnega sklada Republike Slovenije za kulturo. Pred dvema desetletjema je bila tudi soustanoviteljice Vokalne skupine Grič.

Drugo priznanje je prejela Ekološka kmetja Čadej iz Završ, ki se s to dejavnostjo že dlje časa uspešno ukvarja, njeni odjemalci pa jo poznajo tudi po znamki Dobrote iz dobjanskih hribov.

Tretje priznanje so podelili Alojzu Antleju iz Škarnic za njegove dolgoletne prostovoljne aktivnosti pri številnih organizacijah. Mladi ga poznajo tudi kot planinskega vodnika, dobjanski farani pa kot nekdanjega cerkvenega ključarja.

dobje_praznik_2018_nastopajociKulturni program so odprli dobjanski učenci s sedmo kitico Zdravljice. Sledil je domači cerkveni pevski zbor, ki zapolnjuje praznino na pevskem področju v kraju, vodi pa ga Polona Vidic. Sramežljivi odzivi občinstva so postali bolj pogumni ob nastopu dobjanskih harmonikarjev, pred mikrofon pa je stopila tudi povezovalka prireditve Teja Leskovšek, za nameček pa še Reneja Centrih, ki je skupaj s spremljevalnimi glasbeniki predstavila svojo avtorsko pesem.

Prisotnim so spregovorili tudi nekateri gostje. V imenu kozjansko-obsotelskih županov je spregovorila županja Kozjega Milenca Krajnc, ki je poudarila pomen manjših občin, a nekoliko pretirano laskala domačemu županu. Ob njej je bil gost prireditve tudi Franjo Debelak, župan Bistrice ob Sotli. Svoje neposredne sosede je nagovoril predsednik Sveta Krajevne skupnosti Planina pri Sevnici, Anton Špan, ki je ponovil ugotovitev predhodnice, da so v Dobju pred 20 leti šli upravičeno na svoje (kar so sicer želeli tudi sami, op.). Na koncu je vse skupaj podčrtala še ravnateljica Osnovne šole Dobje, Suzana Plemenitaš, ki je za vsakega nagrajenca našla obilo toplih besed.

Sledilo je druženje na trgu, kjer bo prihodnjo nedeljo 47. Pokaži, kaj znaš.

bR

flosfest-klik