Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prerezali trak na prenovljeni Zdraviliški cesti


V Rogaški Slatini so odprli odsek obnovljene Zdraviliške ceste med avtobusno postajo in hoteli oz. križiščem pri Terapiji. Gre za 400-metrski odsek, ki so ga zaradi prilagajanja turistični dejavnosti obnavljali v dveh etapah.

Naložbo v višni 670 tisočakov je v celoti financirala Občina Rogaška Slatina. Poleg vozišča ima sedaj cestišče še kolesarski stezi na obeh straneh, zgradili pa so tudi pločnik. Cesto “krasi” tudi velik oporni zid, ki ga bodo med krožiščem pri avtobusni postaji in hotelom Strossmayer uredili v drugi fazi investicije.

Župan, mag. Branko Kidrič, je v nagovoru podrobno predstavil priprave na prenovo, ki je po letu 2010 največji projekt na cestni infastrukturi v režiji slatinke občine, kakor tudi na nekatere preglavice med njo, saj je bilo zaradi različnih razlogov potrebnih precej usklajevanj:

Kulturno noto slavnosti so dali člani pevske zasedba Kvarta in Pihalni orkester Steklarne Rogaška, hotelirji pa so gostom priskrbeli nekaj za pod zob in poplakniti grlo.

zdraviliska_cesta_2018_odprtje2

V tem mesecu v Rogaški Slatini slavijo občinski praznik, zato bodo pripravili še nekaj slavnosti ob prevzemu novih pridobitev.

bR