Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 4. 7. 2018 (neplačevanje najemnine, grožnje preko Facebooka, grožnje na sodišču)


ZASEG VOZILA

Dne 25. 6. 2018 v popoldanskem času je patrulja PP Šmarje pri Jelšah v kraju Grliče ustavila in kontrolirala voznika osebnega vozila s priklopnikom. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da vozi brez ustrezne kategorije, zaradi česar mu je bilo osebno vozilo zaseženo. Zoper voznika je bil podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

ZARADI HITROSTI PRIŠLO DO PROMETNE NESREČE

V kraju Pilštanj smo obravnavali prometno nesrečo z udeležbo dveh vozil. Do nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti povzročitelja, kateremu so policisti na kraju izdali plačilni nalog.

NI PLAČEVALA NAJEMNINE

Na PP se je zglasila občanka ter naznanila, da je dala svoje stanovanje v najem in ji sedaj najemnica od meseca decembra 2017 do junija 2018 ni plačevala mesečne najemnine. Z dejanjem jo je oškodovala za 2.000 eur. Zoper njo sledi kazenska ovadba.

IZSILJEVANJE PREKO FACEBOOKA

Policisti PP Šmarje pri Jelšah obravnavamo kaznivo dejanje izsiljevanja, saj bi naj oškodovanka preko spletnega portala Facebook stopila v kontakt z neznano osebo, ki ji je obljubila legalni zaslužek preko spletnih stav. V nadaljevanju jo je po prejemu prvega vplačila storilec pričel izsiljevati, da mu mora nakazati še večji znesek, drugače ji bo ugrabil sina. Policisti zoper storilca še zbiramo obvestila in bomo zoper njega na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

NA SODIŠČU MU GROZIL

S strani občana smo prejeli prijavo, da se je udeležil obravnave na sodišču v Šmarju, pri čemer je do njega pristopil drugi vabljeni ter mu zagrozil, da ga bo ubil, če ne bo govoril resnice. Zoper storilca bomo izpisali kazensko ovadbo.

NAJDENO MOŠKO KOLO

Dne 1. 7. smo policisti pri železniški postaji v Stranju našli moško kolo znamke Scott, modro-rumene barve. Če kdo pogreša navedeno kolo oz. ga prepozna kot svojega, naj se zglasi na PP Šmarje pri Jelšah, kjer bo opravljena prepoznava in prevzem kolesa.

VOZIL VOZILO V ČASU UKREPA PREPOVEDI VOŽNJE

Dne 2. 7. smo policisti PP Šmarje v kraju Mestinje ustavili in kontrolirali voznika osebnega vozila, proti kateremu je bil v veljavi ukrep prepovedi vožnje motornega vozila. Zaradi navedenega mu je bilo vozilo zaseženo in poslano v hrambo. Zoper kršitelja smo izpisali obdolžilni predlog na oddelek za prekrške.

Roman Obrez, PP Šmarje pri Jelšah