Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 23. 7. 2018 (prometne nezgode, nasilje v družini, ugriz psa,…)


Dogodki, ki so jih v minulem tednu, od 16. 7. do 22. 7. 2018 obravnavali policisti Policijske postaje Šmarje pri Jelšah:

PROMETNA NEZGODA

Dne 17.07.2018 je bila policijska postaja Šmarje pri Jelšah obveščena o prometni nezgodi v kraju Šmarju pri Jelšah, kjer je voznica tovornega vozila pri nepravilnem premiku poškodovala del strehe objekta in odpeljala. Policisti so po zbranih obvestilih od prič in pregledu posnetkov kamer ugotovili lastništvo vozila in našli voznico, ki ji je bil zaradi prekrška izdan plačilni nalog.

PROMETNA NEZGODA

Dne 19.07.2018 je bilo na številko 113 javljeno, da je bil občan dan prej udeležen v prometno nesrečo v Kozjem, z drugo udeleženko sta se isti dan glede krivde in škode sporazumela, drugi dan pa ta krivde ne priznava in noče poravnati škode. Policija je po ogledu in zbranih obvestilih ugotovila, da je voznica klicatelju izsilila prednost in s tem povzročila prometno nezgodo. Poškodovanih oseb ni bilo, povzročiteljici pa je bil izdan plačilni nalog.

NASILJE V DRUŽINI

Dne 19.07.2018 je občanka z Kozjanskega naznanila na 113, da trenutno doma razgraja njen sin, prav tako že daljše časovno obdobje nad njo vrši psihično nasilje. Policijska patrulja, ki je bila poslana na kraj je ugotovila, da gre dejansko za družinsko nasilje. Ker se kršitelj ni hotel pomiriti je bilo zoper njega odrejeno pridržanje, po izteku pridržanja pa mu je bil izrečen še ukrep prepovedi približevanja do oškodovane matere na dom kjer bivata. Zoper nasilneža sledi kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo Celje.

UGRIZ PSA

Dne 20.07.2018 je zdravnica iz ZD Podčetrtek obvestila da je v Dekmanci pes ugriznil občana. Policisti so ugotovili da je občan dan prej v svojem vinogradu opravljal dela, med tem je k njemu prišel neznani pes, ki ga je ugriznil v nogo. Policisti bodo skušali ugotoviti lastništvo psa in bodo zoper nevestnega lastnika uvedli postopek pri pristojnem prekrškovnem organu.

PROMETNA NEZGODA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Dne 21.07.2018 je občanka obvestil 113, da je v Grobelnem udeležena v prometni nezgodi z materialno škodo. Policisti so z ogledom ugotovili, da je do prometne nezgode prišlo zaradi vožnje skozi rdečo luč voznika osebnega avtomobila ki je s trčil v vozilo naznaniteljice in s tem povzročil prometno nezgodo. Vozniku povzročitelju je rezultat preizkusa alkoholiziranosti pokazal 0,62 mg/l alkohola v izdihanem zraku, zato mu je bil odrejen še strokovni pregled v zdravstvenem domu, zoper njega pa zaradi nevarne vožnje sledi kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo Celje.

flosfest-klik