Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Odstopila direktorica šmarske občinske uprave, župan se še ni odločil, kako naprej


obcina smarjeŠtiri mesece pred lokalnimi volitvami je znotraj občinske uprave Občine Šmarje pri Jelšah prišlo do večje kadrovske spremembe. Z mesta direktorice občinske uprave je namreč odstopila Simona Dobnik ter hkrati podala odpoved delovnega razmerja tudi kot vodja pravne službe.

Župan Stanko Šket za vršilca dolžnosti direktorja za zdaj še ni imenoval nikogar, novega pravnika pa občina išče z javnim natečajem.

Razlogov za podano odpoved delovnega razmerja s strani Simone Dobnik nam na Občini Šmarje pri Jelšah niso sporočili, prav tako svoje odločitve za Kozjansko.info ni želela pojasniti Dobnikova sama. Neuradno pa se sliši o zrahljanih odnosih in pritiskih, ki bi lahko bili pomemben razlog za takšno odločitev dosedanje direktorice.

V Občini Šmarje pri Jelšah so nam potrdili, da sta župan Stanislav Šket in nekdanja direktorica občinske uprave Simona Dobnik na njen predlog podpisala sporazumno prekinitev delovnega razmerja, ki je začela veljati 30. junija 2018.

Javni natečaj za zasedbo prostega uradniškega delovnega mesta na položaju vodja oddelka za splošne in pravne zadeve je bil v torek objavljen na spletni strani občine in straneh Zavoda za zaposlovanje.

O imenovanju vršilca dolžnosti direktorja občinske uprave, oziroma izvedbi javnega natečaja župan še ni sprejel končne odločitve, so nam še sporočili iz šmarske občine.

Dobnikova je mesto vršilke dolžnosti in nato direktorice občinske uprave zasedla tekom mandata, po upokojitvi tedanje v. d., Zlatke Pilko s 1. aprilom 2016. Najprej so novega direktorja na občini iskali z javnim natečajem, a se niso odločili za nobenega od 10 kandidatov, ki so izpolnjevali pogoje. Kasneje so natečaj ponovili in izziv je sprejela tudi takratna vodja oddelka za splošne in pravne zadeve Simona Dobnik, ki se prvič sicer ni prijavila.

Štiri mesece pred novimi županskimi volitvami sta znana dva kandidata za župana Občine Šmarje pri Jelšah. Prvi je že konec januarja svojo kandidaturo najavil nekdanji podžupan David Stupica. V juniju pa se mu je pridružil še doktor veterinarske medicine Matija Čakš, ki kandidira s podporo svoje liste in pomladne politične opcije. Sedanji župan Stanko Šket svoje odločitve, ali se bo podal v boj za svoj drugi županski mandat, do sedaj še ni sporočil.

R. Č.