Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

LURS v okviru Večgeneracijskega centra SOCIO organiziral aktiven teden za otroke (foto in video)


Minuli teden je LURS kot partner projekta Večgeneracijski center SOCIO, v katerem so sofinancirani programi tudi za druženje in medgeneracijsko sodelovanje otrok, organiziral brezplačne celodnevne tedenske aktivnosti. Otroci so imeli zelo zanimiv program in tako začetek počitnic preživeli zelo aktivno.

Animatorji so otroke predvsem spodbujali h gibanju in ustvarjalnosti, saj so poletni meseci namenjeni predvsem temu, da lahko za igro in zabavo izkoristimo naravni prostor. Obiskali so jih nekateri športniki, in sicer Elio Artič iz Kluba Perun, slatinska gimnazijka in uspešna karateistka Tjaša Završki, ki je otrokom pokazala in predstavila karate ter pomembnost tega športa za dober in zdrav življenjski slog, Klara Klobasa jim je pokazala osnove joge, nad katero so se otroci zelo navdušili.

Večgeneracijski centri po Sloveniji povezujejo več generacij in tako so tudi v minulem tednu otroci znotraj svojega programa obiskali tudi Knjižnico Rogaška Slatina, kjer so se družili z ostalimi otroki in izdelovali izdelke v ustvarjalnih delavnicah, da pa bi ohranili tudi slovstveno folkloro tega območja, so obiskali tudi Pegazov dom v Rogaški Slatini, kjer so s starejšimi v skupnem druženju zapeli ljudske pesmi. Mnogi otroci so se takoj priključili tudi vodeni telesni aktivnosti z njimi ter uživali v prepevanju pesmi, ki jih poznajo vse generacije.

Otroci so ob osnovanju himne tega tedna zapisali: »Vsak zase je poseben, takšen, kot si ti na svetu, je le eden, med nami ni nihče manj vreden.«

Zadnji dan so otroci pripravili tudi razstavo slik in risbic, ki so jo ob odhodu domov ponosno pokazali svojim staršem, obiskali pa so tudi Izobraževalni center Prah, kjer jim je Robert Mašera, mag., v zelo zanimivi interaktivni uri predstavil, kako se varno udeleževati v prometu in prepoznati določene prometne znake in signalizacije.

f/t/v: LURS