Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Karateisti prvič na kampu svetovnega pokala v Umagu


V času poletnih počitnic je bil od 1 do 8. julija v Umagu na Hrvaškem WKF trening kamp in tekmovanje WKF do 12 in do 21 let ter mladinska liga.

Na kampu in tekmovanju sta letos prvič sodelovala dva člana Karate kluba Kozjansko in Obsotelje, Luka Bele in Žan Luka Lesnika. Pod vodstvom trenutno najbolj znanih tekmovalcev in trenerjev sveta sta tri dni pridobivala nova znanja, izkušnje ter prijateljstva iz celega sveta, saj se je omenjenega kampa udeležilo kar 1.340 karateistk in karateistov iz kar 68 držav. Poleg njiju se je kot član slovenske reprezentance tekmovanja udeležil tudi Bor Hartl. Poleg vseh karate aktivnosti so našli čas še za aktivno druženje z igranjem nogometa, kopanja ter drugih družabnih iger.

Prvi je s tekmovanjem začel najmlajši udeleženec iz našega kluba, Luka Bele, in sicer v kategoriji kata dečki do 12 let. Po izjemno razburljivem in napetem tekmovanju je iz kroga v krog stopnjeval kvaliteto izvedbe kat in prišel v polfinale. Tam se je srečal z zelo dobrim Indijcem, kjer je moral športno priznati premoč. Nato je s ponovno izvedbo po repasažnem boju zopet zmagal iz za klub priboril prvo zgodovinsko medaljo na tovrstnem tekmovanju . Tako je bilo njegovo razmerje zmage : porazi na tem tekmovanju 4:1, kar je res vrhunski rezultat.

Drugi dan tekmovanja sta nastopila Bor Hartl v kategoriji kate juniorji in Žan Luka Lesnika v kategoriji športne borbe kadeti nad 70 kg. Tudi onadva sta prikazala lep in kvaliteten športni karate, vendar se jima v naslednji krog na žalost ni uspelo prebiti. Vsekakor sta pridobila ogromno pozitivnih tekmovalno življenjskih izkušenj, ki jima bodo prišle zelo prav v prihajajočih jesenskih tekmovanjih.

Miha Romih, glavni trener

flosfest-klik