Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gasilska veselica v Šmarju z Okroglimi muzikanti (foto)


Minulo soboto je v Šmarju pri Jelšah potekala gasilska veselica s 15-im meddruštvenim tekmovanjem za prehodni pokal Občine Šmarje pri Jelšah.

Čeprav je v preteklih letih za gasilsko veselico veljalo, da se je morajo obiskovalci udeležiti z obvezno opremo – dežnikom, le-ta tudi letos ni bila potrebna. Vreme je ponovno bilo naklonjeno šmarskim gasilcem; čeprav so bile temperature nekoliko nižje kot preteklo leto, to ni zmotilo obiskovalcev, željnih zabave.

Na parkirišču pred trgovino Mercator v Šmarju je med 20. in 23. uro potekalo meddruštveno gasilsko tekmovanje za prehodni pokal občine Šmarje pri Jelšah. V kategoriji članic (5 ekip) so zmagale gasilke PGD Mestinje pred PGD Buče in PGD Krkavče. Med petnajstimi ekipami članov pa so bili nauspešnejši gasilci PGD Sv. Florjan pred PGD Ponikva in PGD Sveti Križ pri Zečretju. Pokal presenečenja sta z žrebom dobili zenska ekipa Šentvid  in moška Lokarje.

Istočasno je od 20. ure obiskovalce pod velikim šotorom pred gasilskim domom v Šmarju pri Jelšah zabaval ansambel Okrogli muzikanti.

gasilska1

Gasilci PGD Šmarje pri Jelšah so poskrbeli, da obiskovalci niso bili lačni in žejni, prav tako pa je bilo poskrbljeno za srečelov, katerega izkupiček bodo namenili za nabavo operativne opreme in vzdrževanje gasilske opreme.

Oglejte si fotogalerijo z veselice:

D. H.