Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Župana Podčetrtka in Rogaške Slatine podpisala pogodbo za vzpostavitev sistema izposoje koles


kolesa-izposojevalnicaDva dni pred drugo etapo Dirke po sloveniji, ki je povečini potekala po cestah Kozjanskega in Obsotelja, sta župan Podčetrtka Peter Misja in župan Rogaške Slatine mag. Branko Kidrič v luči tega kolesarskega dogodka podpisala pogodbo za vzpostavitev avtomatiziranega kolesarskega sistema za samopostrežno izposojo koles, ki bo omogočal vožnjo s kolesom med Podčetrtkom in Rogaško Slatino.

Občini Podčetrtek in Rogaška Slatina sta pred tremi meseci z razpisom začeli iskati najugodnejšega ponudnika za vzpostavitev avtomatiziranega kolesarskega sistema za samopostrežno izposojo koles v občinah Podčetrtek in Rogaška Slatina. Na razpisu je bilo izbrano podjetje Multimedijska hiša Ibis d. o. o. iz Ljubljane, ki je z županoma podpisalo pogodbo v višini dobrih 134 tisoč evrov. Po pogodbi je izbrano podjetje zavezano k vzpostavitvi in delnemu vzdrževanju avtomatiziranega kolesarskega sistema za samopostrežno izposojo koles v obeh občinah.

Sistem bo deloval po principu izposoje in vračila koles uporabnikov na katerokoli od razpoložljivih postaj v sistemu in bo omogočal javni dostop do koles po načelu samopostrežbe.

V načrtu je, da bo na voljo šest postaj za izposojo koles z vso pripadajočo opremo. Tri postaje bodo postavljene v Podčetrtku, tri pa v Rogaški Slatini (slika lokacij spodaj).

Vsaka postaja bo imela najmanj deset mest priklopa koles. Na vseh postajah pa bo skupaj na voljo 42 koles, torej sedem na vsaki postaji. Izposoja koles naj bi bila mogoča že to poletje.

Občina Podčetrtek je za projekt prejela evropska sredstva, k njemu pa bo vključila tudi partnerje.

Predvidene lokacije izposoje koles:

lokacije-kolesa-pc-rs1