Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Težave s pomanjkanjem mladinskih aktivistov na Šentjurskem


1. junija so se v Aktivatorju, prostoru za mlade, srečali predstavniki mladinskih društev iz območja občine Šentjur. Tema srečanja je bila izmenjava informacij o delovanju društev v prvi polovici leta. Predstavniki društev so predstavili s katerimi izzivi se soočajo v društvih, program, ki so ga že izvedli in načrte kaj še nameravajo v društvih izvesti do konca leta.

Srečanja so se udeležili predstavniki Študentskega kluba mladih Šentjur, Športnega in mladinskega društva Grobelno, Jurijevih skavtov Šentjur 1, Društvo tabornikov Rod divjega petelina Šentjur pri Celju ter predstavniki Mladinskega centra Šentjur.

Vsakič si na srečanjih mladi izmenjajo svoje izkušnje, ki jih pridobijo pri delu v društvih in izpostavi možnost sodelovanja v prihodnosti. Tudi letos so se pogovarjali o članstvu, predvsem o aktivistih, o mladih, ki so pripravljeni prevzeti aktivne vloge v društvih in sodelovati pri organizaciji prireditev, izvajanju projektov in podobno.

Nekatera društva že imajo pomanjkanje mladih, ki bi aktivno sodelovali in sooblikovali program, če se bo pasivnost mladih nadaljevala, bo prihodnost nekaterih mladinskih društev že čez nekaj let pod vprašajem. To pa bo vplivalo na kakovost življenja mladih in drugih občanov v marsikaterem kraju v občini Šentjur.