Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 26. 6. 2018 (delo na črno, tepež, …)


SUM ZAPOSLOVANJA NA ČRNO

Dne 19. 6. 2018 smo policisti PP Šmarje pri Jelšah opravili nadzor gradbišč v zvezi s krštvami določb Zakona o preprečevanju  dela in zaposlovanja na črno. Pri tem sta bila na gradbiščih na območju Šmarja pri Jelšah in Podčetrtka zalotena dva delavca, do katerih delodajalec ni izpolnil vseh obveznosti. Zaradi suma zaposlovanja na črno bo zoper delodalajca v obeh primerih podan predlog pristojnemu prekrškovnemu organu tj. FURS-u.

TATVINA DENARNICE

Na policijski postaji se je dne 19. 6. 2018 zglasil občan in naznanil, da mu je v gostišču na območju Šmarja pri Jelšah neznani storilec odtujil denarnico z dokumenti in denarjem. Sprejet je bil zapisnik o sprejemu ustne ovadbe ter opravljen ogled kraja dejanja. Za storilcem policisti še poizvedujemo, zoper njega pa bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU

Dne 21. 6. 2018 je bila PP Šmarje pri Jelšah obveščena, da je bila na »Kozjanskem« pretepena ena oseba. Z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je med dvema osebama prišlo do besednega spora ter fizičnega potiskanja. Pri tem je ena oseba padla ter se telesno poškodovala, zaradi česar je tudi iskala zdravniško pomoč. Glede na stopnjo zadobljenih telesnih poškodb bo zoper kršitelja uveden ustrezni postopek tj. kazenska ovadba oz. mu bo izrečena globa zaradi kršitve javnega reda in miru.

PROMETNA NESREČA Z UDELEŽBO TREH VOZIL IN TELESNIMI POŠKODBAMI

PP Šmarje pri Jelšah je bila dne 23. 6. 2018 obveščena, da se je na relaciji  Šmarje pri Jelšah-Podplat zgodila prometna nesreča z nastalimi telesnimi poškodbami. Patrulja je pri ogledu prometne nesreče ugotovila, da gre za udeležbo treh vozil, vzrok za nesrečo pa je bila neprilagojena hitrost. Pri tem je ena oseba zadobila lahke telesne poškodbe in ji je bila na kraju nudena zdravniška pomoč. Prav tako so na kraju posredovali gasilci. Zoper povzročiteljico sledi hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

VLOM V VIKEND

Po sprejetem obvestilu z dne 23. 6. 2018, da je bilo vlomljeno v vikend hišo na območju Šmarja pri Jelšah, so policisti z opravljenim ogledom kraja ugotovili, da je neznani storilec s silo telesa vlomil skozi vhodna vrata. Iz notranjosti objekta je odtujil motorne žage, kosilnico na nitko, glasbeni stolp ter ostale predmete v skupni vrednosti cca. 3000 EUR. Policisti za storilcem še zbiramo obvestila, zoper njega pa bo podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo.

Roman GRABROVEC, mag., komandir policijske postaje