Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Oranžni alarm za naš del države


Agencija Republike Slovenije za okolje je za danes popoldne in zvečer za sever in severovzhod države predvidela močnejše nevihte.

Pri tem so izdali t.i. oranžno opozorilo!

Možne so močnejše krajevne nevihte.
 Lokalno močnejši nalivi s točo, močnejši piš vetra in udari strel. Toča lahko poškoduje posevke, ob nalivih lahko narastejo hudourniški vodotoki in nastopijo poplave meteorne vode. Udari strel lahko zanetijo požare. Možne motnje v prometu in pri aktivnostih na prostem.
 Bodite pozorni na bližajoče se nevihtne oblake. Počakajte na varnem mestu v zgradbi, če pa vas nevihta ujame na prostem, poiščite zavetje v zgradbah ali v vozilu. Na prostem ne prenašajte kovinskih predmetov. Med nevihto se ne zadržujte pod drevesi ali daljnovodi, udar strele je smrtno nevaren! Če je možno, pravočasno umaknite vozila v garažo. Ne parkirajte pod drevesi, piš vetra lahko lomi veje ali izruva drevo. Ne zadržujte se v bližini hudourniških vodotokov.

Jutri zjutraj in dopoldne nas bo dosegla izrazita hladna fronta. Nevihte z močnimi nalivi in sunki vetra bodo zajele vso Slovenjo. Krajevno lahko v 6 urah pade tudi več kot 50 litrov dežja na kvadratni meter. Predvsem na obali pričakujemo močne sunke vetra severnih smeri, ki lahko dosežejo 70 do 100 kilometrov na uro. Popoldne se bo dogajanje umirilo.

Po podatkih Oddelka za hidrološke napovedi lahko danes popoldne in zvečer ob močnejših nalivih predvsem na severu, v drugem delu noči na petek in jutri dopoldne pa tudi v večjem delu države hitro in močno porastejo manjši vodotoki in hudourniki. Ponekod lahko pride do razlivanj.

*foto: ARSO