Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

To je Matija Čakš, kandidat s podporo pomladnih strank za župana Občine Šmarje pri Jelšah

Izobražen, mlad, delaven, pošten, predvsem pa neobremenjen z obstoječimi razprtijami v občini Šmarje pri Jelšah. To je Matija Čakš, doktor veterinarske medicine, ki se na županske volitve v Šmarju odpravlja s široko podporo pomladnih strank – SDS, SLS in NSi ter podpornikov z njegove liste Naša občina Šmarje.

Matija Čakš pravi, da je čas za novo generacijo, ki bo delo v občini zastavila na sodelovanju in povezovanju, ki edino omogoča enotno prizadevanje v skupno dobro vseh občank in občanov.

Video predstavitev Matije Čakša:

Matija Čakš
Matija Čakš

Življenjskih vrednot, predvsem pa delovnih navad, se je Matija Čakš od malega učil v ožjem krogu družine, predvsem z delom na kmetiji, od koder tudi izvira njegova ljubezen do živali.

Zato se je odločil za študij veterinarske medicine in nato še specializacije s področja bujatrike. Zaposlil se je pri Veterinarstvu Kropec in si na domači kmetiji na Koretnem ustvaril družino; je ponosen mož in oče dveh deklet, od katerih bo starejša jeseni vstopila v prvi razred osnovne šole.

Matija Čakš: “Želim delovati v povezovalnem duhu”

Znanja in izkušnje je Matija Čakš pridobival v svoji delovni karieri, kot navdušen vinogradnik, aktivni športnik in kot član upravnega odpora Kmetijsko-gospodarske zbornice Slovenije.

Osnovo dobrega delovanja vidi predvsem v kvalitetnem sodelovanju, zaradi česar želi kot bodoči župan delovati predvsem v povezovalnem duhu vseh generacij – mladih, družin, starejših in upokojencev.

Kot izjemno pomembna prepoznava naslednja področja: dvig kakovosti družabnega življenja in utripa v občini, ureditev cestne in druge infrastrukture, rešeno vprašanje biserov, kot je Jelšingrad ter prepoznane in rešene ključne težave vsake krajevne skupnosti v občini. Ravno v tem duhu se mu zdi povezovanje tudi tako pomembno, saj so mnenja in ideje občank ter občanov pri tem ključnega pomena.

Matija Čakš o svoji odločitvi: “Sprejeti izziv in postati župan občine Šmarje pri Jelšah zame pomeni delati dobro v korist ljudi. In to se mi zdi posebno poslanstvo, še posebej, če ti ga zaupajo ljudje sami.”

Z nekdanjim županom Čakšem nista v sorodu, a njegova podpora mu veliko pomeni

Kot je dejal Matija, je hvaležen, da so ob njem vidni predstavniki šmarske občine; ljudje, ki so občini zgradili trdne temelje in dosegli dobre rezultate. Čeprav ga z nekdanjim dolgoletnim županom Jožetom Čakšem povezuje isti priimek, nista v sorodu. Mu pa njegova podpora pomeni izredno veliko.

Jože Čakš o županskem kandidatu Matiji Čakšu: “Velikokrat se nam zdi, da bi nekdo, ki še ni bil vpet v delovanje nekega sistema, težko prevzel vodenje tako pomembne skupnosti, kot je občina. Vendar pozabljamo, da mladi, ustvarjalni in razgledani ljudje zelo veliko vedo, znajo razmišljati na svoj način in da so to ljudje, ki se hitro učijo, prilagajajo in spoznavajo okolje, ki jih nagovarja k nekemu delu. Matija Čakš pooseblja vse to – nove poglede, neobremenjenost s preteklimi dogodki in vizijo mladega, ustvarjalnega človeka.”

Pomladne stranke enotno v podporo Matiji Čakšu
Kandidaturo Matije Čakša za šmarskega župana podpirajo vse tri pomladne stranke: SDS, SLS in NSi ter podporniki z njegove liste.
Kandidaturo Matije Čakša za šmarskega župana podpirajo vse tri pomladne stranke: SDS, SLS in NSi ter podporniki z njegove liste.

Kandidaturo Matija Čakša za šmarskega župana tokrat enotno podpirajo vse tri pomladne stranke – zmagovalka zadnjih državnozborskih volitev SDS, v Šmarju tradicionalno močna in ugledna SLS ter Nova Slovenija, ki ima prav tako predsednika nove generacije, skoraj Matijevega vrstnika Mateja Tonina.

»Matijo poznam kot inteligentnega, strokovnega, izredno delovnega, vedno polnega energije, predanega svojemu poslanstvu in idejam za katere se zavzema,« pravi predsednik občinskega odbora (OO) SLS, Stanko Javornik, ki se z Matijo že dolga leta srečuje kot kmetovalec.

Da je prišel čas za povezovanja in mlajši, neobremenjeni rod v lokalni politiki, ki mu ne manjka pozitivne energije in volje po pozitivnih spremembah,  meni tudi predsednica OO SDS, Benja Krulec.

Skupni podpori Matiji Čakšu se pridružujejo tudi v NSi.”Podprli smo kandidata, ki se zavzema za trajne vrednote in načela ter boljšo prihodnost vseh generacij, saj si želimo občino, ki bo družini prijazna, gospodarstvu naklonjena in turistično prepoznavna,” pravi predsednik OO NSi, Štefan Novak.

Nekdanji minister in poslanec SDS dr. Vinko Gorenak o skupni podpori pomladnih strank  Matiji Čakšu: »Postajamo zavezniki v želji, da za daljše obdobje, ne le za en mandat, ponudimo skupnega županskega kandidata in Matija Čakš je tista prava izbira, ki lahko v učinkovito koalicijo poveže vse nas in tako zagotovi učinkovit napredek Občine Šmarje pri Jelšah.«

Ob podpori pomladne politične opcije pa se Matija Čakš na lokalne volitve odpravlja samostojno, s svojo listo, o kateri več ob naslednji priložnosti.

matija-caks-zupan-smarje
Široka podpora kandidaturi Matije Čakša za župana Občine Šmarje pri Jelšah
Šmarje naj spet postane občina, kjer lepa beseda lepo mesto najde

Matija Čakš pa se na lokalne volitve ne odpravlja le s široko podporo, marveč tudi z jasno vizijo.

Želim, da bi naša občina predstavljala občino, kjer lepa beseda lepo mesto najde, kjer bi družine našle vse za kvalitetno življenje. Prav tako želim, da bi se kot tranzitna občina izkazali v enodnevnih obiskih turistov, kjer bi kot kraji ohranjali svojo naravno kulturno dediščino, spodbudo kmetijstvo in možnosti za nova delovna mesta,” je še povedal ob napovedi kandidature.

VEČ O MATIJI ČAKŠU IN NJEGOVEM PROGRAMU preberite v novici: Muzej baroka pretesen za vse, ki so želeli spoznati Matijo Čakša in njegov županski program

*Naročena objava