Ekipa OŠ Podčetrtek prvi državni prvaki v košarki “tri na tri”

8. 6. 2018 6:36

V okviru največje šolske športne prireditve, 9. festivala Športa mladih, ki je  bil letos 6. junija v Žalcu, so košarkarji iz OŠ Podčetrtek postali državni prvaki med fanti v kategoriji “3 na 3”.

Ta košarkarska disciplina je v letošnjem letu postala olimpijski šport, Košarkarska zveza Slovenije pa je poskrbela za premierno izvedbo tega tekmovanja na šolski ravni.

Mladi Podčetrtčani so se najprej preko področnega tekmovanja v Celju prebili na zaključni turnir v Žalec, kjer je nastopilo 16 najboljših šol v državi.

Za naslov prvaka so bili fantje najprej zanesljivi v skupinskem delu in četrtfinalni tekmi, največ pa so pokazali ko je bilo najbolj potrebno in sicer v polfinalu in finalu. V polfinalu so bili njihovi nasprotniku učenci OŠ Jakoba Aljaža iz Kranja, tekma pa se je končala šele v podaljšku z rezultatom 13:12. Napeto je bilo tudi v finalu kjer so nasproti stali šolarji OŠ Milojke Štrukelj iz Nove Gorice. Tudi tukaj je bilo za slavje potrebno odigrati podaljšek, kjer so Podčetrtčani pokazali nekoliko več in se veselili naslova državnih prvakov.

Ekipo OŠ Podčetrtke so na tekmovanju zastopali Gašper Škorjanc, Rene Brin, Andraž Švigelj in Nejc Švigelj. Mentor ekipe je bil Boštjan Šelekar. S tem so učenci OŠ Podčetrtek svoji šoli sploh prvič prinesli naslov najboljših v državi v kateri izmed kategoriji šolskih ekipnih športov v zgodovini šole.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
162 queries in 0,667 seconds.