Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Z ruskim atašejem h grobu neznanega ruskega vojaka


Tudi letos je ataše veleposlaništva Ruske federacije Vadim Kasparov obiskal grob neznanega ruskega vojaka v Ravnah pod Resevno.

Kasparovu sta se letos pridružila župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci ter župan Občine Dobje Franc Leskovšek.

atase1Zadnjih nekaj let se v času državnih praznikov, dnevu upora proti okupatorju in praznikom dela v Ravnah pod Resevno ruski ataše tradicionalno sreča s krajani in predstavniki borčevskih organizacij ter se jim zahvali za skrbno urejanje groba neznanega ruskega vojaka rdeče armade, borca XIV. divizije.

Kot vedno poudari Vladim Kasparov, Ruska federacija zelo ceni izkazano spoštovanje rojaku, borcu, katerega grob redno obiskujejo domačini od 2. svetovne vojne, zato ga ni prekril zob časa.

atase2Skupaj z županom Občine Šentjur mag. Markom Diacijem sta tudi letos izpostavila nujnost prizadevanj za ohranjanje miru in varnosti v svetu in Evropi. Tokrat se jima je pri položitvi venca na grob pridružil tudi župan sosednje Občine Dobje Franc Leskovšek.

Srečanje so tudi pomagali izvesti ter poskrbeli za prinos praporov člani Zveze borcev za vrednote NOB Šentjur s krajevnimi organizacijami ter Območno združenje slovenskih častnikov v Šentjurju. Domačini so gostoljubno poskrbeli za pogostitev po končani slovesnosti.

atase3

vir: Občina Šentjur

tek-smarski-2018-polsi-klik