Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurski občinski svetniki dali zeleno luč projektu »Športna dvorana Šentjur«


Občinski svetniki Občine Šentjur so na včerajšnji seji dali soglasje k izvedbi investicije »Športna dvorana Šentjur« in pooblasti župana mag. Marka Diacija, da podpiše pogodbo z Eko skladom za pridobitev nepovratnih sredstev v višini 1.323.433 evrov.

Razprava je bila sicer zelo burna, saj gre za investicijo katere vrednost je trenutno ocenjena na dobrih 6 milijonov evrov. Občina bo morala torej za izvedbo projekta sama priskrbeti slabih 5 milijonov evrov.

Občina bo sedaj izdelala projektno dokumentacijo in objavila javni razpis.

Lokacija nove športne dvorane naj bi bila pri Osnovni šoli v Hruševcu, kjer trenutno stoji obstoješa športna dvorana Hruševec, ki je bila zgrajena leta 1995 in bi bila potrebna celovite energetske sanacije v višini 1,5 milijona evrov. Tudi zaradi visokih stroškov sanacije obstoječe dvorane se je občina odločila za postavitev novega objekta.

Glede na idejno zasnovo projekta »Športna dvorana Šentjur«, je objekt zasnovan kot športna dvorana, ki je hkrati tudi v funkciji šolske telovadnice. Poleg osrednje dvorane, treh večnamenskih prostorov ter plesne dvorane, bodo v objektu zagotovljeni tudi vsi pomembni spremljevalni prostori za potrebe odvijanja športnih in drugih prireditev. V objektu bo tudi fitnes, gostinski del, ipd..

Dvorana bo kvadrataste oblike v dimenziji 34,5 x 44,05 m. Okoli objekta se bodo na novo uredile utrjene in zelene površine. Na vzhodni strani objekta so na dvoriščih, ki bodo namenjena tudi za športno dejavnost otrok, predvidena dodatna parkirišča za 146 osebnih avtomobilov. Na območju zunanjih površin se bo nahajalo skupno 268 parkirnih mest, od tega 58 na zelenici na jugovzhodnem delu obravnavanega območja, ki se bo koristil ob izrednih priložnostih, ko se bo športna dvorana uporabljala kot prireditveni prostor.

financna-konstrukcija-dvorana-sentjur

Občina Šentjur sicer trenutno premore devet telovadnic, ki so v sklopu šol. Njihova skupna površina je 4.755 m². Na območju občine je tudi več manjših igrišč, ki so v glavnem v sklopu šol, razen nogometnega in atletskega stadiona v Šentjurju. Skupna velikost nepokritih športnih površin v vsej občini je okoli 30.000 m².

Po izračunih občine te površine ne zadostujejo za zadovoljitev vseh potreb po športnem udejstvovanju v občini. Temu sledi, da za doseganje minimalnega standarda za zadovoljivo športno udejstvovanje občanov v občini manjka 2.129 m² pokritih športnih površin. To bi sedaj delno rešili z novo dvorano.

Še vedno sicer obstaja tudi možnost, da se občina v ta projekt naposled ne bo podala. V tem primeru bi bila potrebna energetska sanacija obstoječe dvorane pri OŠ Hruševec. Kot rečeno bi slednje Občino Šentjur stala okoli 1,5 milijona evrov.