Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška kljub porazu v polfinale; Šentjur zaključil z globokim minusom


Obe ekipi z našega območja sta v zadnjem krogu košarkarske lige za prvaka izgubili, v boju za končno lovoriko pa še naprej ostajajo Slatinčani.

Rogaška je v Kopru začela z 0:7, a so Slatinčani nadaljevali slabše, saj so prvo četrtino s tolikšno razliko dobili gostitelji. Rogaška je na začetku 18. minute ujela priključek in s košem kapetana Mihe Fona izenačila na 29, nekaj trenutkov kasneje pa z njegovo trojko še povedla. Ob polčasu je vseeno vodila domača ekipa, in sicer za točko.

Po rahli domači pobudi na začetku tretje četrtine, sta bili ekipi do konca tega dela tekme izenačeni, po 30 minutah pa je za točko vodila Rogaška.

V zadnjem kvartalu je pobudo prevzela Primorska, ki je v 37. minuti vodila za 8. Rogaška je minuto pred koncem prepolovila zaostanek, a kaj več tokrat z Bonifike ni izvlekla.

Vseeno so bili v slatinskem taboru lahko zadovoljni, saj je že med tekmo postalo jasno, da so udeleženci polfinala, saj je domžalska vrsta izgubila z Ilirijo. Slatinčani bodo za svoj morebitni tretji finale igrali z Olimpijo, serija na dve zmagi pa se bo začela v Ljubljani.

SIXT PRIMORSKA : ROGAŠKA 75:70 (22:15, 11:17, 16:18, 26:20)
Nikolić 13, Fon in Kosić po 11, …

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske: “Čestitam fantom za zmago, ki je za nas pomembna, saj bomo končnico začeli z drugega mesta. Dosegli smo zastavljeni cilj. Čestitke tudi Rogaški za uvrstitev v polfinale. Hvala publiki za spodbudo.”

Damjan Novaković, trener Rogaške: “Tekma v Kopru je imela dva različna polčasa. Prvi je bil napet in nervozen, drugi pa bolj sproščen, saj smo med glavnim odmorom izvedeli, da smo že uvrščeni v polfinale. Čeprav sta oboleli Đuranović in Davis, ki si je včeraj zvil gleženj, igrala manj, smo bili do konca tekme v igri za zmago. Srečanje je s tremi trojkami prelomil Hodžić in Primorski priigral zasluženo zmago. Čestitam mojim fantom za uvrstitev v polfinale. Zahvalil bi se številnim Slatničanom, ki so nas prišli spodbujat v Koper. Na koncu bi čestital še Iliriji in Saši Dončiću, ki so prišli do zmage v Domžalah.”

§

V zadnji tekmi sezone so Šentjurčani v Novem mestu poleg Marka Popadića pogrešali še Marcusa Williamsa. V prvi četrtini sta bili ekipi izenačeni, v drugi pa je Krka začela s serijo 16 točk in prvi polčas dobila z 42:24. Nič kaj drugače ni bilo v tretji četrtini, ki so jo Dolenjci začeli z 11:o. Po 30 minutah je domača prednost znašala 33 točk, v zadnjem kvartalu pa je narasla še za dve.

KRKA : ŠENTJUR 86:51 (14:14, 28:10, 25:10, 19:17)
Pešić 17, Bolčina 11, …

Simon Petrov, trener Krke: “Odigrali smo tako, kot smo se dogovorili, zavzeto in čvrsto. Prikazali smo dobro igro in ta tekma je dobra popotnica za polfinale.”

Jakša Vulić, trener Šentjurja: “S tekmo v Novem mestu smo zaključili sezono. Čestitam Krki za zmago in jim želim veliko sreče v končnici državnega prvenstva. Glavni cilj sezone, obstanek v Ligi Nova KBM, smo dosegli že z uvrstitvijo v Ligo za prvaka. Upam, da bomo iz tekem v drugem delu odnesli čim več in bili v prihodnji sezoni še boljši. Zahvalil bi se navijačem, ki so nas podpirali skozi celotno sezono.”

Ostali tekmi
PETROL OLIMPIJA : ŠENČUR GGD 91:77
HELIOS SUNS : ILIRIJA 71:74

Lestvica

M EKIPA Z/P TOČKE
1. Petrol Olimpija 12/2 26
2. Sixt Primorska 10/4 24
3. Krka 9/5 23
4. Rogaška 7/7 21
5. Helios Suns 7/7 21
6. Šenčur Gorenjska gradbena družba 5/9 19
7. Ilirija 4/10 18
8. Šentjur 2/12 15

Prva tekma polfinalne serije bo predvidoma na sporedu v sredo, 9. maja, ko bo Rogaška gostovala v Ljubljani. Druga tekma, ki bo v Rogaški Slatini, bo predvidoma v soboto, 12. maja, morebitna tretja, znova v Ljubljani, pa v ponedeljek, 14. maja.