Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Odprli 4-kilometrski odsek obnovljene zunanje obvoznice


Zunanja obvoznica Rogaške Slatine je v zadnjih letih dočakala kar nekaj obnovitvenih posegov. Nazadnje so prenovili štirikilometrski odsek med Irjem in Brezovcem pri Rogatcu. 

Skupna vrednost del je stala 1,3 milijona evrov. Večino del je Direkcije RS za infrastrukturo opravila v lanskem letu, letos pa so uredili 500 metrov cestišča. Odprtju je prisostvovala namestnica direktorja omenjene institucije, Ljiljana Herga, ki je poudarila, da je v tem primeru šlo tudi za odlično sodelovanje z lokalno skupnostjo, kar povsod ni primer. Občina si v tem primeru prizadeva predvsem za varnejšo ureditev križišč oz. prehodov za pešce, s čimer želi odpraviti t.i. črne točke.

V letošnjem letu direkcija za investicije namenja okoli 200 milijonov evrov, kar je povsem drugače, kot pred leti, ko sredstev za ta namen praktično ni bilo.

Za kulturni program so poskrbeli pri Glasbeni šoli Simona Plemenitaša
Za kulturni program so poskrbeli pri Glasbeni šoli Simona Plemenitaša

Slatinski župan, mag. Branko Kidrič, je pred rezanjem traku dejal, da je na ta način zaključeno prizadevanje kolega iz Rogatca, Martina Mikoliča, ki je pred dvema desetletjema v parlamentarnih klopeh (sedaj znova kandidira, op.) začel pripravljati teren za obnovo. Prav tako je cesta zelo pomembna ravno za občane Rogatca, že želijo potovati proti notranjosti Slovenije.

Ob odprtju se je pokazalo, da je cestišče sedaj v tako dobrem stanju, da dopušča precejšnje hitrosti, saj so omejitve očitno presegala tudi številna tovorna vozila.

bR

prijateljsko-kolesarjenje-sotla-klik