Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Občinsko prvenstvo ponovno osvojili domačini


Športna zveza Kozje v sodelovanju s športnimi društvi iz Občine Kozje od leta 2005 dalje organizira občinska prvenstva v malem nogometu. Letošnje je bilo 2. maja in je bilo že 13. po vrsti.

Prvič se je prvenstvo odvijalo v Lesičnem, na obnovljenem športnem igrišču, ki je bilo posodobljeno in razširjeno v drugi polovici lanskega leta.

mali_nogomet_lesicno_maj_2018

13. prvenstva se je udeležilo šest ekip, ki so zastopale pet športnih društev znotraj občine Kozje. Razdeljene so bile v dve skupini, znotraj katerih so se pomerile vsaka z vsako. V skupini A je nekoliko presenetljivo prvo mesto osvojila domača ekipa ŠD Lesično, druga je bila ekipa ŠD Kozje, na tretjem mestu pa so končali lanskoletni prvaki, ekipa ŠD Zagorje 1. V skupini B je imela največ uspeha ekipa ŠD Buče, na drugo mesto se je uvrstila ekipa ŠD Zagorje 2, izpadli pa so še drugi lanskoletni finalisti, ekipa ŠD Podsreda.

mali_nogomet_obcinsko_kozje_2018_zmagovalciV tekmi za tretje mesto je ekipa ŠD Kozje zanesljivo premagala še drugo ekipo iz Zagorja, finalna tekma pa se je končala brez zadetkov, zato so o naslovu prvaka odločali kazenski streli. Spretnejši in natančnejši so bili igralci ŠD Lesično, ki so se tako prvič veselili naslova občinskega prvaka.

Kot je ob podelitvi pokalov prvim trem ekipam povedal predsednik Športne zveze Kozje Roman Gradišek, je nekako že običaj, da so ekipe gostitelji zelo uspešne na prvenstvih, ki jih gostijo. To je bil namreč že deveti naslov prvaka, ki ga je osvojila domača ekipa. Županja Milenca Krajnc, ki je najboljšim predala pokale, je izrazila veselje, da je od lani tudi Športni park Lesično urejen tako, da lahko gosti podobna tekmovanja. Predsednik domačega športnega društva Matej Kovačič pa je obljubil, da bodo poskusili odpraviti manjše pomanjkljivosti, ki so se opazile ob igrišču na prvem uradnem tekmovanju. (R.G.)

Skupina A:

ŠD LESIČNO : ŠD KOZJE 1:0

ŠD KOZJE : ŠD ZAGORJE 1  5:1

ŠD ZAGORJE 1 : ŠD LESIČNO 2:4

Skupina B:

ŠD ZAGORJE 2 : ŠD BUČE 0:1

ŠD BUČE : ŠD PODSREDA 1:1

ŠD PODSREDA : ŠD ZAGORJE 2 1:3

Za tretje mesto: ŠD KOZJE : ŠD ZAGORJE 2 4:0

Finale: ŠD LESIČNO : ŠD BUČE 0:0 (4:3)

Končni vrstni red: 1. ŠD Lesično, 2. ŠD Buče, 3. ŠD Kozje, 4. ŠD Zagorje 2, 5. ŠD Podsreda, 6. ŠD Zagorje 1

tek-smarski-2018-polsi-klik