Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Martin Mikolič, kandidat za poslanca NSi: poznam naše razvojne prednosti in lahko prispevam, kot v svojem prvem poslanskem mandatu

mikolic-misli-resnoNova Slovenija se je v zadnjih letih preobrazila v krščansko-demokratsko stranko sodobnega tipa, kakršne so na oblasti v številnih Sloveniji partnerskih državah, denimo v Nemčiji in Avstriji. Podjetniki in strokovnjaki jim priznavajo najboljši gospodarski program, ki ga zdaj mislijo resno uresničiti v razvojni vladi. Kot poudarjajo, v Sloveniji brez močne NSi ne more biti razvojne vlade in pri tem jim prikimavajo mnogi.

V okraju Šmarje pri Jelšah za poslanca NSi kandidira župan Rogatca, Martin Mikolič. Kot pravi, je v svojem prvem poslanskem mandatu (Mikolič je bil poslanec 2004-2008) pripomogel k mnogim pridobitvam za območje Kozjanskega in Obsotelja. Katerim, preberite spodaj, kot tudi, kaj bodo njegove prioritete, če ga boste volivci ponovno izvolili v državni zbor.

Gospod Mikolič, kaj pomeni slogan vaše stranke NSi, da mislite resno?

Nova Slovenija je resna stranka z jasnim programom in rešitvami za prihodnje. Imamo izdelan odličen program, ki ponuja rešitve za velike probleme, s katerimi se danes srečujemo: čakalne vrste v zdravstvu, nizke pokojnine, brezposelnost in beg možganov v tujino, nevzdržne administrativne ovire pri pridobivanju dovoljenj, … skratka, to je samo del od 15-ih rešitev za Slovenijo, da bo le ta med 15 najboljših držav sveta – volilni program 2018-2022.

Kaj ste v času svojega prvega poslanskega mandata med leti 2004 in 2008 lahko storili za območje Kozjanskega in Obsotelja?

Storil sem lahko veliko in menim, da sem kot poslanec to možnost tudi izkoristil. Naj omenim samo tri najpomembnejše. Številnim upokojencem na območju Obsotelja in Kozjanskega, ki so bili zaposleni v drugih republikah bivše SFRJ, se je na mojo pobudo in vztrajnost zagotovil z dopolnitvijo zakona regres, varstveni dodatek in dodatek za postrežnino. V načrt razvojnih programov in državni proračun mi je uspelo vključiti projekt rekonstrukcija ceste Šentjur – Dobovec. To je bil pogoj, da se je pričelo z umeščanjem projekta v prostor. Na žalost, razen izgradnje nadvoza v Grobelnem, obnove Slatinske obvoznice, izgradnje obvoznice v Rogatcu, ta projekt teče zelo počasi, zato rabimo pravega poslanca za nadaljevanje projekta.

Sprejeli smo nov zakon o financiranju občin, ki je podeželskim občinam zagotovil veliko več denarja, tudi občinam na območju Obsotelja in Kozjanskega, saj so nekatere prejele tudi do 35% več denarja. Sam sem bil nosilec zakona pri naši stranki in moderator usklajevanja med ministrom za lokalno samoupravo, dr. Ivan Žagarjem in ministrom za finance, dr. Andrejem Bajukom, ki je moral zagotoviti finančna sredstva.

Katere so tiste razvojne prednosti, ki bi jih na tem območju morali izkoristiti in kako lahko k temu pripomore glas za vas in vašo stranko?
Razvojne prednosti so prav gotovo v dokaj neokrnjeni naravi, velikih turističnih in zdraviliških potencialih, kmetijskih površinah (samooskrba), bogati kulturni dediščini, ki bi jo bilo potrebno še v večji meri obnavljati. Potrebno je privabiti potencialne investitorje – gospodarstvenike, da se zapolnijo razpoložljive poslovne cone, ki so na našem območju, s čimer se bodo zagotovila nova delovna mesta.

Glede na dolgoletne pridobljene izkušnje, znanjem ter dosedanjim delom –  tudi takrat, ko sem bil v parlamentu, bi lahko, v primeru, da bom v državnem zboru, bistveno prispeval, da se bodo ti potenciali izkoristili.

Kakšno je vaše sporočilo volicem?
Če boste dali glas zame in če bom izvoljen, vas prav gotovo ne bom razočaral.

*Naročena objava, naročnik oglasa je NSi