Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kozje ponovno v znamenju prireditve Koza, zmaj in še kaj (video)


V Kozjem bo 26. maja ponovno veselo, kajti ponovno se pripravlja prireditev “Koza, zmaj in še kaj”, v sklopu katere bo zanimivo folklorno dogajanje, drugo slovensko srečanje zmajev, odprta kozjanska kuhna ter pestra ponudba tržnice kozjanskih dobrot.

koza5Organizatorji prireditve “Koza, zmaj in še kaj” so v sklopu novinarske konference, na kateri so predstavili vse podrobnosti nadvse zanimive in izvirne prireditve, med drugim izpostavili kaj vse se bo dogajalo na folklornem področju, kjer plesa nikakor ne bo manjkalo, predstavile se bodo namreč številne atraktivne tuje in domače folklorne skupine, ki jih bo združeval XII. mednarodni folklorni festival, letos prvič tudi v sodelovanju s folklorno skupino Jakob Sket Mestinje.

Prav tako bo ponovno poskrbljeno za sejem lokalnih dobrot, v sklopu katerega bo predstavljen vzorec celovite ponudbe tamkajšnje pokrajine, v sklopu odprte kozjanske kuhne, bodo domači kuharji obiskovalce počastili z izvrstnim izborom domačih jedi, ki bodo od kupljenega v trgovini vsebovale le sol in poper, vse ostale sestavine, torej vsa hrana in pijača pa bosta od lokalnih pridelovalcev.

Prav tako bo v sklopu prireditve potekalo drugo srečanje slovenskih zmajev, domača gledališka skupina pa ponovno pripravlja veseloigro za vse generacije “Kozjanski zmaj sto let nazaj”.

V videu prisluhnite kaj vse se bo 26. maja odvijalo v Kozjem.

K. C.