Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Karateisti v Zagrebu in Oplotnici


V soboto 12. maja je bil v Zagrebu 19. memorialni karate pokal Zagreba. Na njem je nastopilo 347 tekmovalcev iz 49 klubov.

Med njimi je za karate klub Kozjansko in Obsotelje nastopil Vinko Juraja, in sicer v kategoriji najmlajši in malčki. V svoji starostni kategoriji je osvojil odlično prvo mesto. V kategoriji višje, 8 in 9 let, je preizkusil in izvedel mojstrske kate ter se zavihtel na odlično drugo mesto.

V Oplotnici osvojili 5 medalj

V soboto, 19. maja, je Shotokan karate klub Oplotnica organiziral 13. pokal občine Oplotnica. Na njem se je zvrstilo 188 tekmovalcev iz 26 klubov. Med njimi tudi člani karate kluba Kozjansko in Obsotelje: Vinko Juraja, Tai Kunst, Leon in Lara Sodin, Benjamin Herman in Žan Luka Lesnika.

Najprej je začel kataš Vinko Juraja. V svoji in kategoriji višje je z lahkoto osvojil kar dvakrat prvo mesto. V kategoriji športnih borb pa je tretje mesto po repasažu osvojil Tai Kunst. Edina borka na tej tekmi iz našega kluba je bila Lara Sodin, ki je po izjemno borbenih in taktičnih bojih prišla v finale. Tam na žalost mogla priznati poraz in na koncu osvojila odlično 2. mesto. V kategoriji mladinci nad 76 kg je nastopal najstarejši tekmovalec Žan Luka Lesnika, ki je osvojil 3. mesto. Nastopala sta tudi Benjamin Herman in Leon Sodin, ki pa po borbenih bojih nista osvojila vidnejše uvrstitve.