Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Društvo godbenikov Šmarje pri Jelšah pripravilo koncert (foto, video)


Ob tednu ljubiteljske kulture in vseživljenjskega učenja vsako leto napovedujejo velik obisk kulturnih prireditev. da A da se jih lahko udeležimo, najprej potrebujemo tiste, ki zanje poskrbijo.

Tako so člani Društva godbenikov Šmarje pri Jelšah s svojim koncertom v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah pripravili pestro uverturo v dogajanje na Šmarskem.

godba2

Glede na to, da so godbeniki koncert naslovili “Rastemo z godbo” je povezovalka programa Maja Ratej rdečo nit koncerta prikazala s pomočjo godbenikov, ki so dokazali, da  njihove vrste sestavljajo člani najrazličnejših starosti. Vse več zanimanja za sodelovanje v godbi je tudi med mladimi.

Godbeniki so ob koncertu vsem želeli sporočiti, da so se prav vsi enkrat prvič srečali z notami, s prvimi takti in instrumenti, v nekem trenutku za tem pa so se vključili v godbo, rasli z njo in še vedno rastejo.

Ker pa so godbeniki gostoljubni, so medse ob tokratnem koncertu povabili najmlajše glasbenike, in sicer so zapeli mladi pevci pevskega zbora OŠ Šmarje pod mentorstvom Tjaše Šuc, predstavili so se Mlajši člani pihalnega orkestra Glasbene šole Rogaška Slatina ter pa člani tolkalne skupine.

Nekaj utrinkov koncerta si lahko ogledate v videu in fotogaleriji.

Še fotogalerija:

K. C.