Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

“Bike sharing” kot priložnost


V okviru javnega razpisa »Študentski inovativni projekti za družbeno korist 2016–2018« je Razvojna agencija Sotla konec maja s predstavitvijo na Občini Podčetrtek uspešno zaključila projekt “Bike sharing” kot inovativna logistična rešitev za podporo razvoja turizma: primer občine Podčetrtek, kjer je RA Sotla sodelovala kot terenski mentor udeležencem.

Prijavitelj projekta je bila Fakulteta za logistiko Univerze v Mariboru, ki je skupaj s sodelujočimi deležniki v projektu ugotavljala pozitive učinke “bike sharinga” s stališča družbene odgovornosti in koncepta delitvene ekonomije, s stališča aktivnega in zdravega preživljanja prostega časa in s stališča promocije vsega naštetega med turisti in tudi lokalnim prebivalstvom. Zanimivo je, da je bil projektni pristop izrazito interdisciplinaren, saj so pod vodstvom doc. dr. Sonje Mlaker Kač s Fakultete za logistiko Univerze v Mariboru in doc. dr. Mitje Gorenaka s Fakultete za turizem Univerze v Mariboru v projektu sodelovali študentje iz lokalnega okolja in različnih študijskih smeri. Tako so ob študentih Fakultete za logistiko sodelovali tudi študentje s področja turizma, sociologije, zdravstvenih ved in ekonomije.

Skupaj z vključenima fakultetama ter Razvojno agencijo Sotla, kjer je bila delovna mentorica Anita Čebular in partnerjem iz gospodarstva Amon d.o.o., s predstavnikom Alešem Amonom, so študentje pripravili poglobljen teoretični pregled področja in pregled obstoječih dobrih praks »bike sharinga«, projekt pa zaključili s predlogom celovitega logistično-turističnega produkta, ki združuje aktivno preživljanje prostega časa, spodbujanje gibanja in zdravega nadomeščanja porabljenih kalorij z zdravo lokalno prehrano s skrbjo za ohranjene lokalnega okolja in trajnostno naravnano premagovanje kratkih razdalj.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

bike_sharing_logoti

sok-odklop-klik