Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Med Spodnjim Mestinjem in Zibiko obnovljena cesta (foto, video)


Občina Šmarje pri Jelšah je v sodelovanju s krajevnima skupnostma Dol–Sp. Mestinje in Zibika pripravila uradno otvoritev prenovljenega cestnega odseka Spodnje Mestinje–Zibika, v dolžini 3,4 kilometrov in skupni vrednosti dobrega milijona evrov.

Pri obnovi omenjenega cestnega odseka med Spodnjim Mestinjem in Zibiko je šlo za dvoletno naložbo, v sklopu katere se je razširilo vozišče, uredilo se je ustrezno odvodnjavanje, urejen je bil most v Spodnjem Mestinju in zgrajen nov most v Zibiki, na posameznih odsekih pa so na novo zgrajeni tudi pločniki.

Po besedah župana Stanislava Šketa je bilo v sklopu rekonstrukcije ceste  urejenih tudi 8 avtobusnih postajališč, od tega imajo 4 postajališča nadstreške, prav tako pa je po celotni trasi ceste ločitvena črta, ki je pred obnovo ni bilo.
Pogodbena vrednost del, ki jih je izvedlo podjetje KIT-AK gradnje iz Rogaške Slatine je 1.084.806 evrov z vključenim DDV-jem, glavnino denarja je Občina Šmarje pri Jelšah črpala z naslova 23. člena Zakona o financiranju občin v letih 2017 in 2018, razliko pa je zagotovila v proračunih 2017 in 2018.

Nad novo pridobitvijo je zadovoljen tudi predsednik KS Zibika Marko Ketiš, ki se je zahvalil vsem pristojnim, ki so poskrbeli za ureditev ceste, prav tako pa se je zahvalil vsem krajanom in lastnikom zemljišč, s katerimi ni bilo težav, saj so čutili potrebo po novejši cesti. V želji po ureditvi ceste tudi do Strtenice se je zahvalil za to kar je bilo postorjenega in za vse kar še bo.

Ob otvoritvi cestnega odseka so za kulturni program poskrbeli otroci vrtca Zibika in učenci podružnične šole v Zibiki, Oktet Zibika in člani Društva godbenikov Šmarje pri Jelšah, za pogostitev ob družabnem druženju pa je poskrbel sam izvajalec del Andrej Kitak.

Nekaj utrinkov otvoritve si lahko ogledate v videu in fotogaleriji.

Fotogalerija:

K. C.

prijateljsko-kolesarjenje-sotla-klik