Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška skočila na 3. mesto, Šentjur zapravil vodstvo; Podčetrtani sezono končali s kritiko KZS (celotno besedilo)


V tekmi 11. kola košarkarske lige za prvaka je Rogaška z zmago proti Krki skočila na tretje mesto, na drugi strani pa se Šentjurčani zapravili lepo priložnost za uspeh na Gorenjskem.

Rogaška je proti prvakom ABA2 lige začela fantastično in vodila že z 19:3. 16 točk je bila razlika tudi po prvi četrtini. Še v 19. minuti je slatinska ekipa vodila za 19, ob polčasu pa so bili domači boljši za 13 točk.

Po ugodnih 16 točkah prednosti v 24. minuti so krkaši že v 26. minuti zaostajali le za 7 točk, v 30. pa za 6. V 36. minuti so gostje prvič povedli za točko, dobro minuto pred koncem pa je bilo na semaforju 81:78. Končnica je pripadla Rogaški, ki je zmagala z lepo prednostjo.

ROGAŠKA : KRKA 88:78 (28:12, 15:18, 24:28, 21:20)
Drobnjak 18, Nikolić in Fon  po 17, Holcomb 12, …

Damjan Novaković, trener Rogaške: “Tekmo smo odprli naravnost fantastično. V napadu smo bili razigrani in hitro ustvarili razliko. Kljub manjšemu padcu igre v drugi četrtini, smo na odmor odšli z lepo zalogo prednosti. V tretji četrtini smo v določenih situacijah popustili in izgubili koncentracijo ter Krki dopustili nekaj odprtih metov, ki so jih Novomeščani izkoristili in se približali. Ob koncu tekme smo se ponovno zbrali, odigrali boljše in srečanje zanesljivo dobili.”

Simon Petrov, trener Krke: “Premehko smo odprli tekmo in dovolili Rogaški, da nam uide na visoko prednost. Potem smo jih lovili in celo ujeli, a porabili preveč moči, da bi bolj pametno odigrali končnico.”

§

Šentjurčani so bili v Šenčurju v prvi četrtini boljši nasprotnik in trikrat vodili s 6 točkami prednosti. V 11. minuti je gostujoča prednost narasla na 11 točk, a je v drugi četrtini domača zasedba kmalu prišla povsem blizu, v 20. minuti pa prvič povedla za točko.

Gorenjci so sredi tretje četrtine vodili za 5 točk, Šentjur pa je na koncu tega dela igre z 11 zaporednimi točkami vodil 51:59. V 33. minuti so gostje vodili za 12, a potem dovolili gostiteljem, da so ujeli priključek. V 39. minuti so domači povedli in bili v končnici bolj zbrani.

ŠENČUR GGD : ŠENTJUR 80:76 (19:23, 20:17, 12:19, 29:17)
Bolčina 18, Pešić in Allen JR po 16,

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe: “Zelo pomembna zmaga za naš klub. Ključna je bila daljša klop, ki nam je omogočila, da v zadnji četrtini stopimo na plin in pospešimo. Čestitke tudi ekipi Šentjurja za fer in borbeno predstavo.”

Jakša Vulić, trener Šentjurja: “Še ena v vrsti tekem, na kateri smo večji del igrali zelo dobro, na koncu pa nam zaradi zmanjšanje rotacije in manjšega primanjkljaja kvalitete ni uspelo priti do novega para točk. Čestitke Šenčurju za zmago. Menim, da tudi naša zmaga ne bi bila nezaslužena. Žal nam je tega poraza, v mislih pa imamo že naslednjo tekmo in novega nasprotnika.”

Ostali tekmi
PETROL OLIMPIJA : HELIOS SUNS 93:66
ILIRIJA : SIXT PRIMORSKA 89:102

M EKIPA Z/P TOČKE
1. Petrol Olimpija 9/2 20
2. Sixt Primorska 8/3 19
3. Rogaška 7/4 18
4. Krka 6/5 17
5. Helios Suns 5/6 16
6. Šenčur Gorenjska gradbena družba 5/6 16
7. Ilirija 2/9 13
8. Šentjur 2/9 12

V soboto, 28. aprila, bo Šentjur ob 19. uri začel domačo tekmo z Ilirijo, Rogaška pa ob 20. gostujočo v Domžalah.

§

kosarka_podcetrtek_pokal_april_2018Podčetrtani so zadnjo tekmo v kvalifikacijah za prvo ligo začeli nerazpoloženo, tako da so gostje iz Sežane povedli z 2:14. Domači so se v začetnem kvartalu sicer približali na 7 točk zaostanka, a so gostje znova ušli na dvomestno prednost. Podobno je bilo v drugi in tretji četrtini, ko je razlika še nekoliko narasla, ob koncu obeh period pa je domači zaostanek znašal 10 točk.

V zadnjem desetminutju so termalci zaigrali bolje in v 36. minuti prvič izenačili. Najvišje domače vodstvo je 22 sekund pred koncem znašalo 68:65, a to ni bilo dovolj za zmago. V zadnjem napadu je zmagoviti koš za goste vpisal Dejan Milašinović, ki je igral vseh 40 minut in dosegel 31 točk.

TERME OLIMIA PODČETRTEK : MESARIJA PRUNK SEŽANA 68:69 (10:23, 17:14, 16:16, 25:16)
Cerkovnik 19 (16 skokov), Štruc 17, Strnad 11, …

Tihomir Tabak, trener Term Olimia Podčetrtka: “Končali smo zelo uspešno sezono, na koncu pa za to nismo bili adekvatno nagrajeni. Zahvaljujem se igralcem za obnašanje in trud. Zahvalo si zasluži tudi uprava kluba in vsi sponzorji na čelu z glavnim Termami Olimia, ki so nam omogočili optimalne pogoje za delo v tej sezoni.”

Ostali tekmi
HOPSI POLZELA : ZLATOROG LAŠKO 72:77
CELJE : LTH CASTINGS 92:77

Končna lestvica

M EKIPA Z/P TOČKE
1. Hopsi Polzela 8/2 18
2. Zlatorog Laško 8/2 18
3. Terme Olimia Podčetrtek 6/4 16
4. Mesarija Prunk Sežana 4/6 14
5. LTH Castings 3/7 13
6. Celje 1/9 11

Po koncu tekme je vodstvo kluba najboljšim domačim igralcem (strelec, podajalec, skakalec) podelilo nagrade, vsi pa so prejeli priznanja. Košarkarska zveza Slovenije je preko predsednika združenja drugoligašev podelila pokal zmagovalcem 2. SKL, še pred tem pa so v domačem klubu prebrali pikro izjavo v zvezi s tekmovalnim sistemom in še čem, kar je zaznamovalo to sezono.

Izjava KK Podčetrtek:

KK Podčetrtek si je pokal za prvaka 2. SKL skozi sezono pošteno prigaral, vendar pa ob tem ne moremo prezreti zelo grenkega priokusa, ki ga ta pokal prinaša. To je vsekakor letošnji TEKMOVALNI SISTEM, ki prvaku ne omogoča prestopa v ligo višje.

Sezona, ki je za nami je že pred pričetkom tekmovanja postregla s težavami na področju sodniške organizacije, kar je povzročilo zakasnitev tekmovanj pri mlajših selekcijah kot tudi pri članih. Kljub temu, da se je v prvi fazi zdelo, da so se težave začasno rešile, so se le premostile, odločitve KZSja o tem, kdo bo sodil slovenska ligaška tekmovanja in kdo ne, pa so pripeljala do tega, da smo bili vsi skupaj nad storitvijo, ki jo drago plačamo resnično razočarani.

Ob koncu sezone naj izpostavimo le to, da ob vseh drago plačanih storitvah od KZS zahtevamo, da se resnično poglobi v trenutni tekmovalni sistem, ki prinaša same slabosti. Od tega, da prvouvrščena ekipa ni nagrajena s prehodom v višjo ligo, ampak je kaznovana z dodatno ligo, ki je med sodelujočimi povsem neenakopravna, poleg tega povzroči dodatne stroške, končni izzid pa je bil znan že pred začetkom igranja drugega dela tekmovanja, do nezanimivosti tekmovanja, po vrhu vsega pa smo deležni še mačehovskega odnosa uradnih oseb ne glede na institucijo.

Pričakovali smo, da bomo pokal za prvaka druge lige prejeli iz rok enega izmed tistih, ki se ob uspehih postavljajo pred slovensko košarko, vendar toliko kolikor je ocenjena vrednost druge lige smo vredni tudi klubi in naši rezultati.

Z razočaranjem in slabo voljo prevzemamo pokal, ki nima nobene vrednosti, ampak je le še eden od opomnikov, da se je resnično stanje v slovenski košarki skrilo za evropskim zlatih bliščem, ki pa se je kmalu po izjemnem dosežku za katerega so zaslužni zgolj reprezentanti s strokovnim vodstvom, razblinilo in dokazalo, da žal hodimo po poti, ki nas vodi v propad.

Zato KZS ne razmišljajte zgolj o polnjenju lastne blagajne in o svojih interesih, ampak začnite razmišljati kako boste rešili slovensko košarko in kako boste zastopali interese nas klubov, zaradi katerih sploh delujete.

MI SMO NA IGRIŠČU SVOJE NAREDILI, POSTALI SMO PRVAKI 2. LIGE, SEDAJ PA SO NA VRSTI POTEZE KZS-JA O SMISELNIH SPREMEMBAH TEKMOVALNEGA SISTEMA!!!

*foto: KKR in KKP