Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pirova gostija Podčetrtanov v Laškem


V tekmi devetega oz. predzadnjega kola prvoligaških kvalifikacij so košarkarji Term Olimia prišli do prve zmage pri laškem Zlatorogu, ekipo, ki je v kvalifikacijah sodelovala kot aktualni prvoligaš.

Žal to termalcem ne pomaga veliko, saj bi tudi v primeru zmage v zadnjem kolu in poraza Laščanov od njih imeli slabšo medsebojno razliko.

V Treh lilijah so bolje začeli gostitelji, ki so po izenačih prvih petih mintah v drugih prišli do prednosti 14 točk. Podčetrtani so bili v drugem kvartalu uspešnejši od domačih in zaostanek do polčasa znižali na 37:30.

Podoben scenarij se je odvijal tudi v tretji četrtini v kateri so gostje v 26. minuti prešli v vodstvo, potem pa sta ekipi nadaljevali v izenačenem slogu.

Dve minuti pred konca so termalci s trojko kapetana Nejca Strnada, ki je nekdaj to funkcijo opravljal tudi v Laškem, prvič povedli s štirimi točkami prednosti, 20 sekund do konca pa vodili še za točko več – 72:77. Gostitelji so v nadaljevanju hitro zadeli dve trojki, pri gostih pa je bil iz prostih metov natančen iz prostih metov. Na koncu so imeli domači met za zmago, a je Američan Thomas zgrešil.

ZLATOROG LAŠKO : TERME OLIMIA PODČETRTEK 78:79 (25:11, 12:19, 15:24, 26:25)
Strnad 28, Cerkovnik 27 (11 skokov), Žvan (10 asistenc) in Štruc 9, …

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško: “Čestitam fantom za obstanek v Ligi Nova KBM in za vse kar so pretrpeli v tej sezoni, ki je bila najtežja odkar Zlatorog igra v 1. SKL.”

Tihomir Tabak, trener Term Olimia Podčetrtka: “Čeprav tekma ni odločala o ničemer, je v Laškem vedno lepo zmagati. Ponosen sem na svoje fante, ki so kljub utrujenosti po sredini tekmi pokazali pravo moč in energijo ter odigrali zelo dobro srečanje. To zmago smo si zaslužili in je nagrada za trdo delo. Laščanom čestitam za ohranitev prvoligaškega statusa.”

Lestvica

M EKIPA Z/P TOČKE
1. Hopsi Polzela 8/0 16
2. Zlatorog Laško 7/2 16
3. Terme Olimia Podčetrtek 6/3 15
4. Mesarija Prunk Sežana 2/6 10
5. LTH Castings 2/6 10
6. Celje 0/8 8

V sklepni tekmi sezone, v sredo, 25. aprila, termalci ob 19.00 gostijo Kraševce.

*foto: KKZ