Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

OŠ Dobje regionalna zmagovalka akcije Varno na kolesu, POŠ Blagovna druga


sdr

Osnovna šola, ki je v Savinjski in Koroški regiji zbrala največ točk v sklopu razpisa Varno na kolesu ter prejela donacijo v višini 300 €, je OŠ Dobje pod vodstvom mentorice Mateje Frece.

Drugouvrščena šola v regiji z donacijo 200 € je Podružnična OŠ Blagovna.

Tretje mesto in donacijo v višini 100 € si je zagotovila OŠ Antona Bezenška Frankolovo.

OŠ Ljubečna je dodatno prejela posebno priznanje in zahvalo za večletno uspešno sodelovanje v okviru programa Varno na kolesu.

OŠ Dobje in POŠ Blagovna sta se uvrstili v finalni izbor in se še naprej potegujeta za naziv vseslovenskega zmagovalca razpisa Varno na kolesu 2017/18, glavno donacijo v višini 1.000 € in druge privlačne nagrade.

Razglasitev bo potekala na veliki zakljucni prireditvi, 24. maja, v Ljubljani.

sdr

Na OŠ Antona Aškerca Velenje je bilo v sklopu regionalne prireditve Varno na kolesu vabljenih skoraj 700 otrok iz 22 lokalnih osnovnih šol.

V programu Varno na kolesu letos sodeluje več kot 100 slovenskih osnovnih šol.

Osnovna šola, ki je v Savinjski in Koroški regiji zbrala največ točk v sklopu letošnjega razpisa Varno na kolesu ter prejela donacijo v višini 300 €, je OŠ Dobje pod vodstvom mentorice Mateje Frece. V sklopu prve naloge so učenci OŠ Dobje analizirala in iskala boljše prometne rešitve na regionalni cesti Šentjur – Planina. Pri drugi nalogi pa so s pomočjo učiteljice robotike Miroslave Minić izdelali didaktično igro lego mesto, kjer so s pomočjo upravljanja robota spoznavali cestno prometne predpise.

Drugouvršcena šola v regiji z donacijo 200 € je Podružnična OŠ Blagovna. Tretje mesto in donacijo v višini 100 € si je zagotovila OŠ Antona Bezenška Frankolovo. OŠ Ljubečna je dodatno prejela posebno priznanje in zahvalo za vecletno uspešno sodelovanje v okviru programa Varno na kolesu.

Učenci so prejeli tudi simbolične nagrade – odsevni trak, vrečko za športne copate, zvonec za
kolo, šolski zvezek in rokave za kolesarje.

Program Varno na kolesu sicer že šesto leto zapored združuje kolesarje številnih osnovnih šol iz različnih slovenskih regiji in to z enotnim ciljem – mlade kolesarje dobro pripraviti na samostojno vožnjo s kolesom v prometu, jim podariti potrebno prometno znanje, jih spodbuditi k varni uporabi kolesa v vsakdanjem življenju in jih podučiti o trajnostni vlogi kolesarjenja za naše okolje.

pos-blagovna-varno-na-kolesu

foto: FB Varno na kolesu in OŠ Dobje

sentrock-2018-polsi-klik