Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mesto praznovalo pred prazno dvorano


Mestna skupnost Šentjur je z dobrimi štiri tisočimi prebivalci največja izmed 13 krajevnih skupnosti v občini, svoj praznik pa zadnja leta praznuje 20. aprila, ko je bil kraj v 14. stoletju omenjen kot trg.

Slavnostna akademija je postregla s podelitvijo dveh priznanj. Listini Mesta Šentjur sta za svoj prispevek pri prireditvi Šentjurjevo prejeli Društvo podeželske mladine Šentjur in prebivalci Kamenega ter Botričnice. V njunem imenu sta priznanji prevzela Sabina Golež in Matjaž Kovačič.

Predsednik komisije za priznanja, Lovro Perčič, je tradicionalno potarnal, da je težava s pomanjkanjem predlogom. Izjemno pičlo število prisotnih sta nagovorila tudi predsednik Sveta MSŠ Jure Raztočnik, ki je med drugim napovedal, da bo v Šentjurju končno zrasel park za telesno vadbo, župan Marko Diaci pa je povzel dosežke osmih let svojega mandata.

flora_in_paris_2018Da v Šentjurju očitno nekaj ni v redu v tistem “mehkem polju” ob že omenjenem majhnem obisku priča tudi dejstvo, da meščanov za obisk ni prepričal niti brezplačen koncert zanimive avtorske zasedbe Flora in Paris, ki je sestavljena iz polovice zasedbe Orlek z Juretom Torijem na čelu, ter tradicionalne zakuske. S tem bi se morali v prihodnje resno “pozabavati”, saj je podobne težave čutiti tudi na drugih področjih, kjer bi se morala pokazati povezanost mestu in občini pripadnih ljudi.

bR