Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vabimo na koncert Ko evropski barok sreča Orient v Šentjur – brezplačne vstopnice


V nedeljo, 25. marca 2018, ob 19. uri vas vabimo v veliko dvorano Ipavčevega kulturnega centra Šentjur na zadnji koncert glasbenega abonmaja Knjižnice Šentjur, ki je odprt tudi za zunanje obiskovalce.

Nova Schola Labacensis je edinstven slovenski ansambel za staro glasbo, ki se v zadnjem času intenzivno posveča koncertnemu soočenju evropske in orientalske glasbe, petih poezij in plesa, da bi hkrati predstavili medkulturno bogastvo in raznolikost duhovnih izročil Vzhoda in Zahoda.

Člani ansambla si pri tem prizadevajo doživeto predstaviti najbolj značilne napeve v izvirnih jezikih in jih obogatiti z orientalskim plesom ter instrumentalnimi deli na izvirnih glasbilih, kot so kljunaste flavte, baročna violina in violončelo, viola d’amore, viola da gamba, teorba, renesančna in baročna kitara, arhilutnja, mandolina, arabska lutnja, afganistanski rubab, indijska tanpura, saz bağlama, turške pavke kudüm, tabla, arabski riq in perzijski daf.

Program Ko evropski barok sreča Orient v prvem delu predstavlja vrhunce evropske baročne glasbe skladateljev J.-B. Lullya, G. Frescobaldija, H. Purcella, C. Monteverdija in G. Kapsbergerja, ki jim bojo dodali tudi izvedbo enega od samospevov bratov Ipavec. V drugem delu pa v ospredje postavljajo uglasbene klasične arabske andaluzijske poezije muwašahat ter izbrane skladbe afganistanskega, perzijskega, sefardskega in otomanskega izročila, ki sta ga na sultanovem dvoru v Istanbulu gojila tudi poljski glasbenik Ali Ufki Bey (Wojciech Bobowski) in moldavijski knez Dimitrie Cantemir.

Nova Schola Labacensis sestavljajo sopranistka Tadeja Panceorientalska plesalka Nika Mlakarkljunasta flavtistka Blažka GabercTomaž in Miha Šinigoj na baročnih in orientalskih godalihVasja Štukelj na tolkalihŽiga Kroflič in Marko Angelski na baročnih in orientalskih brenkalih ter multiinstrumentalist in umetniški vodja ansambla Boris Šinigoj.

Vstopnina za izven: 10 €; Dodatne informacije: 03 746 37 40 ali [email protected]

S KOZJANSKO.INFO NA KONCERT NOVA SCHOLA LABACENSIS BREZPLAČNO

Na naši strani z ugodnimi ponudbami Polovička.si članom ponujamo 11 vstopnic za koncert ansambla Nova Schola Labacensis brezplačno (za 2 cekina).

Potrebna cekina za naročilo vstopnice vam podarimo ob prvi registraciji na Polovička.si

Brezplačne vstopnice naročite tukaj:

koncert-nova-schola-labacensis-klik