Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vse o centralnem otroškem igrišču, ki ga bodo gradili v Rogaški Slatini (video)


 V Občini Rogaška Slatina je potekal podpis pogodbe za izgradnjo centralnega otroškega igrišča. Skorajšnji začetek del sta oznanila župan občine, mag. Branko Kidrič in Bojan Hočevar, direktor na javnem razpisu izbrane družbe CPV.

kir3V okviru projekta bo urejeno otroško igrišče velikosti 1300 m2, namenjeno vsem starostnim kategorijam otrok. Največje tovrstno igrišče na območju Obsotelja in Kozjanskega je predvideno na lokaciji nekdanjega “mini-golfa”, med dostopno točko proti smučišču Janina in igrišči za tenis, torej v neposredni bližini parkirne hiše, Muzeja Anin dvor in manj kot pet minut hoje od  Zdraviliškega parka.

Igrišče bo po besedah župana mag. Kidriča opremljeno s trampolini, igralnimi grebeni in tuneli, gugalnicami, peskovnikom, plezalno mrežo, kombiniranim igralom ter z drugimi manjšimi elementi. Med igralnimi površinami bodo speljane peščene poti, oprema vključuje pitnik, klopi in smetnjake.

kir9Občina je v preteklem letu postala lastnik manjšega lokala ob bližnjih teniških igriščih, ki bo s svojo kavarniško ponudbo na voljo uporabnikom otroškega igrišča.

Skupno vrednost pogodbe za izvedbo gradbenih del ter dobavo igral in opreme znaša 212.000 evrov, ocenjena vrednost vseh stroškov projekta pa je 250.000 evrov. Pričetek del je predviden marca, zaključek pa junija letos.

Kaj sta ob podpisu pogodbe dejala župan Kidrič in direktor CVP pa prisluhnite v videu.

otrosko-igrisce-rogaska-slatina

K. C.