Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjur včlanjen v združenje zgodovinskih mest


Občina Šentjur se je s sklepom občinskega sveta pridružila Združenju zgodovinskih mest Slovenije. S tem se je pridružila 14 občinam, ki so doslej sestavljale to organizacijo. V združenju sodelujejo s starim trškim jedrom Šentjurja, Zgornjim trgom.

Z vključitvijo v združenje Šentjurčani želijo pridobiti možnost skupnega iskanja načinov in možnosti prenove, ohranjanja in oživitve starih mestnih jeder ter skupnega dostopa do državnih in evropskih sredstev.

V združenju so poleg šentjurske trenutno še naslednje občine s svojimi starimi jedri: Idrija, Jesenice, Kamnik, Koper, Kostanjevica na Krki, Kranj, Metlika, Novo mesto, Piran, Ptuj, Radovljica, Slovenske Konjice, Škofja Loka, Tržič in Žužemberk.

Šentjurski Zgornji trg ima status naselbinskega spomenika kulturne dediščine in je kot tak zaščiten. V njem  se nahaja kar nekaj turističnih znamenitosti, od rojstne hiše skladateljske rodbine Ipavec naprej. Leto 2018 je razglašeno za leto evropske kulturne dediščine, kar pomeni, da bodo tovrstna članstva še toliko pomembnejša.

polovicka_celje_klik