Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šentjur: 7. 3. 2018 (daljša prepoved približevanja, hišna preiskava, bliža se preverjanje varnostnih pasov)


Tatvina ponjave

V noči na 26. 2. 2018 je neznanec v Šentjurju odtujil ponjavo iz osebnega avtomobila, s katero je imel lastnik zaščiteno vozilo pred snegom. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 50 €.

Nadzor tujcev

Dne 27. 2. 2018 so policisti in inšpektorji FURS opravili nadzore v objektu, ki nudijo prenočišča. V enem izmed njih je bili ugotovljenih več nepravilnosti. Med ostalimi se je v objektu nahajal tujec, ki se je v RS prišel kot turist in tu ostal več kot pol leta skupaj. Po plačani globi mu je bila omogočena prostovoljna vrnitev v matično državo.

Ponarejen bankovec

Dne 28. 2. 2018 so na Abanki  izsledili ponarejen bankovec za 50 €. Ugotovljeno je bilo, da je bil bankovec prinešen iz območja Ljubljane.

Prepoved približevanja

Na območju KS Ponikva je prišlo do spora med partnerjema. Kršitelju je bila zaradi kršitve javnega reda in miru izrečena globa, prav tako pa mu je bila izrečena prepoved približevanja, ki jo je sodišče v Celju podaljšalo še za 15 dni.

Hišna preiskava

Dne 2. 3. 2018 je bila na območja Šentjurja opravljena hišna preiskava pri osebi, ki se ukvarja s preprodajo raznih kmetijskih in vrtnih strojev. Policisti so med preiskavo našli in zasegli več artiklov za katere menijo, da izvirajo iz kaznivih dejanj vlomov, ki so bili storjeni na območju Idrije.

Povzročitelj prometne nesreče močno pod vplivom alkohola

Dne 3. 3. 2018 se je v Šentjurju pripetila prometna nesreča, v kateri so bile tri osebe huje telesno poškodovane. Vsi poškodovani so bili odpeljani v SB Celje in so utrpeli hude telesne poškodbe. Prometno nesrečo je povzročil voznik, ki je vozil po nasprotnem voznem pasu. Vprašanje je, če se je tega zavedal, saj je indikator alkoholiziranosti pokazal visok rezultat, kar 1,10 mg/l alkohola v krvi v izdihanem zraku. Prometno nesrečo bo sodišče obravnavalo kot kaznivo dejanje.

Spor med partnerjema

Na območju Dramelj sta se sprla partnerja. Trenutno še ni znano, ali je prekomerno opijanje vzrok ali posledica razdora med partnerjema. Ker partnerka ni več želela živeti z osebo, ki je neprestano pijana, ga je odslovila. Slednji s tem ni strinjal in je predvsem ponoči dobival željo, da bi se vrnil k partnerki. Ker je pri tem postajal nesramen in žaljiv, je morala posredovati policija, ki je kršitelju izrekla globo.

Varnostni pas

Od 12. do 17. 3. 2018 bo potekala akcija SEATBELT katere namen je odkrivati kršitelje, ki med vožnjo ne uporabljajo varnostnega pasu in vplivati na voznike, da varnostni pas uporabljajo. Vozniki in potniki osebnih avtomobilov predstavljajo skoraj polovico smrtnih žrtev v prometnih nesrečah in spadajo med najpogostejše žrtve. V Sloveniji umrli vozniki predstavljajo več kot 30 % vseh smrtnih žrtev prometnih nesreč, potniki pa 14 % (v letu 2015 je umrlo 38 voznikov in 17 potnikov). Po statističnih podatkih kar 40 % med umrlimi vozniki in potniki NI uporabljalo varnostnega pasu – v letu 2015 to predstavlja 22 oseb. A le en KLIK, ki ga slišimo, ko se pripnemo z varnostnim pasom, lahko reši življenje, zato je uporaba pasu bistvenega pomena. Varnostni pas in zračna blazina pri trku upočasnita in preprečita gibanje telesa proti trdim delom v vozilu in tako prevzameta velik del sile, ki se sprosti ob trku. Posledice za potnike so blažje, kot bi bile brez uporabe teh varnostnih pripomočkov (stat. podatki povzeti po https://www.avp-rs.si/varnost-v-prometu/varnostni-pas/, dostopno 7. 3. 2018) .

Andrej Mestek, PP Šentjur

polovicka_celje_klik