Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nepričakovano lahka zmaga Rogaške; Šentjur do zmage po podaljšku


V uvodnem večeru košarkarske lige za prvaka sta zmagi vpisali obe ekipi z našega območja. Rogaška je strla šenčurski oreh, Šentjurčani pa so do zmage v Domžalah prišli po podaljšku.

Slatinčani imajo v tej sezoni s Šenčurjani sila slabe izkušnje, tokrat pa so se Gorenjci premagali kar sami že pred tekmo, saj so v mestu vrelcev zaradi administrativne napake nastopili le s sedmimi igralci, nastopila pa ni kopica nosilcev.

Ekipi sta bili v prvi četrtini enakovredni, gostje pa so še v 15. minuti vodili s 24:26. Po domači minuti odmora je Rogaška do konca polčasa naredila delni izid 9:2. V tretji četrtini je gostom ob koncu 26. minute uspelo znižati na 42:36, potem pa jim je zmanjkalo moči in pot do domače zmage je bila odprta.

ROGAŠKA : ŠENČUR GGD 73:55 (20:21, 13:7, 23:13, 17:14)
Davis 22, Nikolić 13, Fon in Pajić po 11, …

Damjan Novaković, trener Rogaške: “Tekma je bila zelo specifična. Zaradi poškodb, bolezni in administrativnih težav so gostje nastopili zgolj s petimi igralci. Na to dejstvo sprva nismo odgovorili najboljše, saj smo pričakovali lahko, visoko zmago. V drugem delu smo strli odpor Šenčurjanov in pred številnimi navijači, katerim se zahvaljujem za glasno podporo, prišli do zmage.”

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe: “Zaradi administrativnega pripetljaja smo bili primorani tekmo odigrati s petimi košarkarji. Omenjena peterka je danes pokazala, kako se bori za barve kluba. Zelo sem jim hvaležen za prikazano, hkrati pa se zahvaljujem tudi tistim, ki niso smeli nastopiti, saj so prispevali dodatno energijo, da smo uspeli odigrati dobro tekmo.”

§

Na gostovanju v Domžalah so Šentjurčani, ki se v času prekinitve prvenstva niso okrepili, ekipo pa je zapusil Matic Maček, dobro predstavo napovedali že v prvi četrtini, ko so v 7. minuti povedli z 11:24. Barvarji so uspeli izenačiti že v 13. minuti, po nekaj izenačenih minutah pa je gostom uspel vnovični nalet v izteku prvega polčasa, ki so ga dobili s 40:47.

Šentjurjani so skozi vso tretjo četrtino vzdrževali prednost, ki je v 28. minuti znašala 8 točka, a so se domači pred zadnjim kvartalom približali na 66:68. Prvih 6 točk je v zadnji četrtini prispeval Corry Allen, ki je na polovici tega dela igre zadel za 71:81. V zadnjih petih minutah so Šentjurčani igrali v krču in Domžalčanom, ki so imeli že prej težave z osebnimi napakami, dovolili, da so se približali in v izteku rednega dela s trojko izsilili podaljšek.

Barvarji so dodatnih pet minut začeli bolje, a je Marko Popadić zadel trojko pod osebno napako, kar je dvignilo moralo gostujoče zasedbe, ki je imela na tribunah glasno podporo. Minuto pred koncem je trojko zadel še Jan Rizman, kar je bilo dovolj za slavje.

HELIOS SUNS : ŠENTJUR 95:99 (17:26, 23:21, 26:21, 20:18, 9:13) *po podaljšku
Pešič 30, Allen JR 20, Jurček in Bolčina (10 skokov) po 12, Popadić 11, …

Jovan Beader, trener Helios Suns: “Povsem zaslužena zmaga Šentjurja. Mi smo tekmo katastrofalno odprli, predvsem z mehko obrambo, česar si na domačem parketu ne smemo več dovoliti. Celo tekmo smo jih lovili, prišli celo do podaljška, a bi bilo tokrat nezasluženo, če bi uspeli slaviti. Morali bomo spremeniti naš pristop, hkrati pa upam, da se čim prej vsaj delno sestavimo, da lahko začnemo tudi na treningih popravljati naše kolektivne napake.”

Jakša Vulić, trener Šentjurja: “Za nami je zanimiva in razburljiva tekma. Kontrolirali smo večji del srečanja in imeli lepo priložnost, da tekmo dobimo že po rednem delu. Helios je v končnici odigrali izredno borbeno in izsilil podaljšek. V dodatnih petih minutah smo bili bolj mirni in prišli do zmage. Čestitam obema ekipama za dobro tekmo. Zahvalil bi se našim navijačem za podporo. Upam, da je bilo to srečanje pravo vabilo za naslednjo domačo tekmo, ko v Hruševcu gostuje Olimpija.”

Ostale tekme
PETROL OLIMPIJA : ILIRIJA (sreda)
KRKA : SIXT PRIMORSKA (nedelja)

V torek bo Rogaška v okviru ABA2 lige gostovala v Vršcu. Slatinačne v soboto čaka gostovanje pri Iliriji, Šentjur pa bo tekmo 2. kola odigral šele v sredo, 14. marca, ko bo v Hruševcu tekma s Petrol Olimpijo.

*foto: KKR

lunoze-polsi-klik