Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kava, ki te ljubim, kava!


kava-sentjur001Na dan žena, mednarodni praznik žensk, je Ljudska univerza Šentjur organizirala dogodek likovnega študijskega krožka z naslovom Kava, ki te ljubim, kava!, na Ramni Slivniško jezero v Gorici pri Slivnici.

Druženje je združevalo tri študijske krožke, Ljudske univerze Šentjur, in sicer likovni, bralni in Luš`ne citre. Vajeti Ljudske univerze Šentjur, ene od organizacijskih enot Razvojne agencije Kozjansko, ima v rokah ženska Alenka Testaniere, ki je prijazno nagovorila zbrane udeležence. Dogodka se je udeležila tudi vodja Oddelka za družbene dejavnosti Občine Šentjur, Judita Methans Šarlah.

kava-sentjur006Likovni študijski krožek na Ljudski univerzi Šentjur poteka že drugo študijsko leto. Namen študijskega krožka je, da udeleženci ustvarjajo v okolju, kjer si sproščeno izmenjujejo znanje, mnenja in si medsebojno pomagajo pri oblikovanju lastnega umetniškega izraza, navodila in usmeritve pa jim daje njihova mentorica Kvirina Martina ZupancV govoru je na duhovit način, v rimah, povedala veliko besed o njihovem skupnem ustvarjanju in v svoj stih vpletla tudi značajske karakteristike udeležencev.

kava-sentjur003Lansko leto so se likovniki predstavili z razstavo z naslovom Prvi koraki s čopičem v Knjižnici Šentjur in na Mednarodnem festivalu znanja in kulture starejših v Šmarju pri Jelšah. Letos pa je njihovo likovno izražanje zamejil naslov Pred in za vrati. Ustvarjali so krajevne skupnosti občine Šentjur, torej tisto kar je pred vrati in notranjost kulturno pomembnih objektov v naši občini, tisto, kar je za vrati. Sedaj pa so na ogled postavili likovna dela, ki so prav tako nastala v tem študijskem letu, a so vsebinsko bolj sproščena in namenjena opevanju nečesa, kar jih povezuje vsak četrtek poleg ustvarjanja – in to je skodelica dobre kave.

V sklopu dogodka so se spomnili tudi Ivana Cankarja. Letos namreč mineva 100 let od smrti našega velikega pisatelja, pesnika in dramatika, ki je deloval in ustvarjal v času moderne. Ker je bila glavna nit dogodka kava, je povezovalka dogodka Polonca Jazbinšek, prebrala Cankarjevo črtico z naslovom Skodelica kave.

Kavne užitke iz skodelic naših babic je popestrila glasbena točka mentorice Luš`nih citrark Jasmina Levičar in članica Luš`nega orkestra Irena Štrajhar. Marsikatero oko je postalo rosno ob poslušanju venčka Naše mame in Tri planike.

Zdaj pa le posezite po «džezvici« in si prebudite slasten vonj svoje najljubše kave, če še zraven kaj dobrega preberete, morda obudite Cankarjevo črtico Skodelico kave, bo vaš dan izpolnjen.

kava-sentjur005

M.T.