Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Karateisti uspešni na državnem prvenstvu in na Madžarskem


Člani Karate kluba Kozjansko in Obsotelje so prejšnji konec tedna nastopili na treh tekmovanjih.

Tri medalje na državnem članskem tekmovanju

karate_drzavno_clansko_prvenstvo_februar_2018Prejšnjo soboto je bilo v Velenju državno prvenstvo za člane, veterane in parakarateiste. Udeležili so se ga trije člani Karate kluba Kozjansko in Obsotelje: Jan in Bor Hartl – v kategoriji kata člani ter Filip Skubi v kategoriji para karate.

Najprej je začel z nastopom Filip Skubi v kategoriji osebe s posebnimi potrebami in po dobrem nastopu osvojil odlično 3. mesto. V kategoriji kata člani je Jan Hartl po repasažu osvojil 3. mesto, Bor pa je prišel do finala ter osvojil odlično končno 2. mesto in s tem  osvojil naslov državnega podprvaka v članski konkurenci.

Dve medalji s Tatami opna na Madžarskem

karate_tatami_cup_2018_2Istega dne so se v zgodnjih jutranjih urah z otroško slovensko reprezentanco trije člani karate kluba Kozjansko in Obsotelje odpravili na pokal Tatami Budimpešto. Nastopali so Luka Bele, Jakob Žumer in Žan Luka Lesnika.

Odlično je svoj prvi nastop za slovensko reprezentanco opravil Luka Bele, ki je v kategoriji kate dečki do 11 let osvojil 2. mesto. Za malenkost je zgrešil tudi stopničke v športnih borbah do 40kg, ko je po rapasažu izgubil dvoboj in na koncu zasedel 5. mesto.

Prvi nastop za reprezentanco je imel tudi Jakob Žumer v kategoriji borbe – dečki do 11 let nad 47 kg. Jakob ni imel svojega dne in na žalost zaključil borbo v prvem boju.

Še zadnji, že bolj izkušen tekmovalec z reprezentanco, je bil Žan Luka Lesnika, ki je letos prestopil v kadetsko kategorijo. Tudi on se je zavihtel na stopničke in tako osvojil drugo medaljo za klub. V kategoriji kadeti nad 70 kg je po repasažu osvojil odlično 3. mesto.

V Velenju kar 8 medalj

karate_pokal_nestl_zgank_2018V nedeljo je bil v Velenju 13. mednarodni pokal Nestla Žganka. Udeležilo se ga je 448 tekmovalcev iz 44 klubov in treh držav.

Za karate klub Kozjansko in Obsotelje so nastopali: Vinko Juraja, Leon Sodin, Tilen Prah, Benjamin Herman, Lea in Ana Bele, Žan Luka Lesnika, ki so osvojili kar 8 medalj.

V katah smo dosegli naslednja odličja: Vinko Juraja je bil odličen in v dveh starostnih kategorijah osvojil dve 1. mesti. Ana je v katah dosegla 2. mesto, v športnih borbah pa 3. mesto. Lea Bele je osvojila tako v katah kot športnih borbah 3. mesto. Leon Sodin je bil v športnih borbah do 9 let do 30 kg drugi, Benjamin Herman pa je v kategoriji  športne borbe do 9 let nad 30 kg osvojil drugo mesto. Nastopila sta tudi Tilen Prah in Žan Luka Lesnika, ki pa nista dosegla vidnejše uvrstitve.

Miha Romih, glavni trener

nina-puslar-smarje-polsi-klik