Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogaški Slatini se obeta rekonstrukcija lokalne ceste Sv. Florjan – Strmec ter ureditev pločnika v Steklarski ulici (video)


V Občini Rogaška Slatina je potekal podpis pogodb za izvedbo dveh projektov na področju prometne infrastrukture, in sicer za rekonstrukcijo lokalne ceste med naseljema Sv. Florjan in Strmec, ter za ureditev pločnika v Steklarski ulici v Rogaški Slatini. Skorajšnji začetek del sta oznanila župan občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič in g. Roman Moškotevc, direktor na javnih razpisih izbrane družbe VOC ekologija.

kir1

Rekonstrukcija LC Sv. Florjan – Strmec bo obsegala obnovo 1100 metrov lokalne ceste med dvema naseljema v krajevni skupnosti Sv. Florjan. Začetek trase na severni strani je pri odcepu za Ložno, zaključek južno na meji z Občino Rogatec. Načrt vključuje zamenjavo dotrajane voziščne konstrukcije, poenotenje širine asfaltnega dela vozišča na 4 m, ureditev odvodnjavanja in druga gradbena dela, povezana z obnovo cest.

Projekt “Pločnik v Steklarski ulici” se nanaša na dograditev pločnika za pešce v Steklarski ulici, od odcepa proti policijski postaji in trgovini, do koder je pločnik iz smeri krožnega križišča “Steklarna” že urejen, vse do priključka na skrajni južni strani Šolskega centra Rogaška Slatina. Načrtovana ureditev vključuje cca. 250 m pločnika širine 1,2 m, cestno razsvetljavo s postavitvijo 14 novih drogov, na zadnjem delu trase vzdolž šolskega kompleksa pa tudi poenotenje širine asfaltnega dela cestišča na 4,5 m in ureditev odvodnjavanja.

Skupna vrednost pogodb za izvedbo gradbenih del znaša 255.000 EUR, ocenjena vrednost vseh stroškov pa je 290.000 EUR.

Več o projektih lahko prisluhnete v videu.

K. C.