Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Torkova pustna rajanja v Rogatcu, Rogaški in Podčetrtku (foto, video)


“Juhuhu, pust je tu!” je bilo mogoče slišati na območju Kozjanskega in Obsotelja, kjer so maske vseh starosti skušale pregnati zimo in preprečiti ponovne snežne pošiljke. Naša ekipa se je odpravila v Rogatec, Rogaško Slatino in Podčetrtek ter preverila kakšno je bilo njihovo rajanje. Ali jim je uspelo pregnati zimo? Preberite v spodnjem prispevku!

Pustno rajanje v grajski pristavi v Rogatcu

Otroci iz vrtca Rogatec so v grajski pristavi pripravili čisto pravo rajanje. Mini živalski vrt je skupaj z Božičkovimi pomočniki zaplesal ob skladbah, ki lahko, kot so povedali otroci, če si dovolj želimo, v deželo zares prinesejo pomlad. Najpogumnejše maske so se na koncu potegovale tudi za nagrade – kaj so morali storiti, da so jih prislužili pa poglejte v spodnjem videoposnetku.

V Rogaški Slatini tradicionalna pustna povorka

Snegu pa se niso dale odgnati tudi maškare v Rogaški Slatini, ki so navkljub muhastim vremenskim razmeram odločno zakorakale po Promenadi in Zdraviliškem parku ter se mimoidočim prikazale v najizvirnejših kostumih. Učenci in učitelji I. ter II. OŠ Rogaška Slatina, ki so sodelovali v povorki, so se predstavili množici, nekaj skupinskih razrednih mask pa so tudi nagradili.

54_pustovanje

Del povorke smo ujeli v objektiv, oglejte si jo v posnetku:

V Podčetrtku čarali s Sam Sebastianom

Maske – majhne in tiste malo večje pa so pust šaljivih ust v Podčetrtku preživljale na čaroben način. S čarodejem Sam Sebastianom so pričarale marsikaj. Le kdo ve, morda jim je uspelo odgnati tudi zimo.

68_pustovanje

Ujemite utrinke pustovanja v Podčetrtku:

Fotogalerija:

Tina Fajs