Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tadej Ferme pokalni prvak Slovenije


V finalu pokalnega tekmovanja v košarki je Mestinjčan Tadej Ferme z ekipo Sixt Primorske prišel do svoje prve lovorike. 

Na tekmi proti Šenčurjanom je v 12 minutah dosegel 10 točk, njegova ekipa pa je po zmagi z Olimpijo v polfinalu proti Gorenjcem slavila s 63:83 in si tudi sama priigrala prvo lovoriko.

26-letni košarkar prvo leto igra v Kopru, s soigralci pa je po rednem delu državnega prvenstva osvojil prvo mesto. Dobro mu gre tudi v drugi jadranski ligi, saj si lahko obeta nastop na zaključnem turnirju, vendar je do konca rednega dela še pet tekem, v katerih se lahko v četvorko vmeša tudi Rogaška.

Ferme je člansko kariero začel v Šentjurju, kjer je odigral šest sezon in nosil tudi dres mlajših reprezentančnih selekcij. Po epizodah v Mariboru in Laškem je v dresu Rogaške odigral tri sezone, s katero je dvakrat izgubil v finalu končnice državnega prvenstva. Sedaj si je nadel prvo zlato medaljo in morda pride letos še kakšna.

Ferme bo s Sixt Primorsko v Rogaški Slatini 20. marca gostoval v predzadnjem kolu druge jadranske lige. Dva tedna in pol kasneje, 11. aprila, bo vajo ponovil še v okviru državnega prvenstva.

*foto: Jani Turk